Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Penta: Zisky reinvestujeme späť do slovenského zdravotníctva

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR - Miroslava Mlynárová

Zdravotnícke spoločnosti Penty na Slovensku zamestnávajú viac ako 11 000 ľudí. Ročne v nich poskytnú starostlivosť viac ako piatim miliónom pacientov.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Spoločnosť Penta Investments masívne reinvestuje svoje zisky späť do slovenského zdravotníctva. V reakcii na stredajšie tvrdenia ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) to pre TASR uviedla hovorkyňa spoločnosti Lenka Vargová. Voči tvrdeniam šéfa rezortu zdravotníctva sa firma ohradila. Hovorí, že Krajčí spojil dve nespojiteľné témy.

Zásah polície v sídle Penty bol podľa Krajčího potvrdením toho, že trh zdravotníctva na Slovensku bol veľmi deformovaný oligarchami, ktorí podnikajú v zdravotníctve na Slovensku a ktorí sa znížili k praktikám korupcie a spolupracovali s vysokými štátnymi predstaviteľmi pre biznis v zdravotníctve.

„Úkony, ktoré boli včera realizované voči Jaroslavovi H., nijako nesúvisia s aktivitami a podnikaním skupiny Penta v zdravotníctve a netýkajú sa žiadnej firmy či zdravotníckeho zariadenia, ktoré patria do skupiny Penta. Výroky ministra Krajčího preto považujeme za demagogické a neopodstatnené," zdôraznila spoločnosť.

Poukázala na to, že za poslednú dekádu do nemocníc investovala stovky miliónov eur. Peniaze podľa spoločnosti išli do obnovy budov, do nových prístrojov či do inovácií v liečbe.

„Dobrým príkladom je nová nemocnica v Michalovciach, vôbec prvá postavená všeobecná nemocnica na Slovensku po 30 rokoch. Ak do tejto sumy zarátame aj výstavbu najmodernejšej nemocnice v Bratislave, tak do roku 2023 Penta preinvestuje do slovenského zdravotníctva takmer pol miliardy eur," doplnila Vargová.

Dodala, že zdravotnícke spoločnosti Penty na Slovensku zamestnávajú viac ako 11 000 ľudí. Ročne v nich poskytnú starostlivosť viac ako piatim miliónom pacientov. „Tisíce lekárov a sestier v našich zariadeniach každodenne zachraňujú životy pacientov aj vďaka našim investíciám," uzavrela.