Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Spoločnosť VSD pre nepriaznivé počasie zaevidovala 34 porúch napätia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Na východe Slovenska vznikali podľa hovorkyne spoločnosti poruchy najmä vplyvom ťažkého snehu a vetra, ktoré vyvracali stromy a poškodili izolátory a vodiče.

Košice 4. februára (TASR) - Spoločnosť Východoslovenská distribučná (VSD) zaevidovala v sobotu v súvislosti s nepriaznivým počasím spolu 34 porúch na vysokonapäťovej a nízkonapäťovej úrovni. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Andrea Danihelová. Na východe Slovenska vznikali podľa nej poruchy najmä vplyvom ťažkého snehu a vetra, ktoré vyvracali stromy a poškodili izolátory a vodiče.

"Najviac zasiahnutými lokalitami sú obce Nižná Rybnica, Kapišová, Kružlová, Jasenovce, Lukačovce, časť Humenné, Udavské, Lackovce, Švábovce, Mlynčeky, Stráne pod Tatrami, Hôrka pri Poprade, Vernár, Košice – Krásna nad Hornádom, Zdoba, Slavec, časť Rožňavy i obec Rudná," vymenovala hovorkyňa.

K prerušeniu distribúcie elektriny došlo podľa nej približne na 4500 odberných miestach. Pohotovostné tímy VSD sú v teréne a v spolupráci s dispečingom intenzívne pracujú na odstránení porúch.

Situáciu v distribučnej sústave naďalej ovplyvňujú dôsledky mimoriadne nepriaznivého počasia. "Aj vzhľadom na predpovede meteorológov sa môže stav rýchlo meniť," uzatvára Danihelová.