Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Spolu, DS, Šanca a ODS pripravujú spoluprácu na celoštátnej úrovni

Miroslav Kollár, archívna snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Momentálne sme v štádiu, že dohadujeme konečnú podobu memoranda o spolupráci, uviedol Miroslav Kollár.

Nitra 2. februára (TASR) – Strany Spolu – občianska demokracia, Demokratická strana (DS), Šanca a ODS – Občianski demokrati Slovenska, ktoré vytvorili spoločný blok do jesenných krajských a komunálnych volieb v Nitrianskom kraji, chcú spolupracovať aj na celoštátnej úrovni. Vyhlásil to predseda strany Spolu Miroslav Kollár.

Blok štyroch občianskych strán oznámil v utorok svoju spoluprácu v spojených voľbách do krajských a miestnych samospráv v Nitrianskom kraji. Podľa Kollára by rovnako chceli postupovať aj v ďalších regiónoch Slovenska. „Som rád, že sme dnes v Nitre mohli ohlásiť spoločný postup. Toto je iba začiatok našej spolupráce. My sme to už avizovali pred koncom roka, po septembrovom sneme strany Spolu a po vzniku Občianskych demokratov Slovenska. Všetci štyria sme si sadli a začali sme sa rozprávať o spoločnom postupe. Momentálne sme v štádiu, že dohadujeme konečnú podobu memoranda o spolupráci,“ uviedol Kollár.

Podľa jeho slov strany diskutujú aj o spôsobe spoločného postupu. „Finalizujeme, ako sa to bude volať, či to bude koalícia alebo občiansky blok. Myslím si, že v horizonte niekoľkých týždňov ohlásime oficiálne spoluprácu aj na celoslovenskej úrovni. Takže ambícia postupovať spoločne a plošne po celej krajine tu je. Verím, že spolupráca všetkých štyroch strán sa v jesenných voľbách ukáže ako dobrý spoločný projekt. Po komunálnych a krajských voľbách si sadneme a budeme kresliť pôdorys ďalšej spolupráce aj smerom k celoštátnym parlamentným voľbám,“ dodal Kollár.