Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Spolu mení názov na Modrá koalícia, podala žiadosť o zmenu stanov

Na snímke predseda SPOLU Miroslav Kollár. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Má ísť o ďalší avizovaný krok v spájaní niekdajšej strany Spolu s projektom expremiéra Mikuláša Dzurindu a v príprave širšej stredopravej platformy na najbližšie parlamentné voľby.

Bratislava 24. januára (TASR) - Mimoparlamentná strana Spolu chce zmeniť názov na Modrá koalícia. Podala žiadosť na Ministerstvo vnútra (MV) SR o registráciu zmeny stanov strany s novým názvom. TASR o tom informovala strana.

"Predseda strany Miroslav Kollár a podpredseda strany Pavel Nechala v utorok 24. januára podali na MV SR žiadosť o registráciu zmeny stanov strany s novým názvom. Zmenu názvu strany odsúhlasili delegáti mimoriadneho snemu strany Spolu v pondelok 23. januára," priblížila strana.

Má ísť o ďalší avizovaný krok v spájaní niekdajšej strany Spolu s projektom expremiéra Mikuláša Dzurindu a v príprave širšej stredopravej platformy na najbližšie parlamentné voľby. Podľa slov šéfa Spolu je cieľom široká a dlhodobá spolupráca nielen pre blížiace sa predčasné voľby. Na nasledujúcom sneme strany majú byť prijaté ďalšie formálne kroky vyplývajúce zo spájania sa s Dzurindovým projektom, konať sa má v prvej polovici februára 2023.

Kollár v pondelok podpísal s Dzurindom memorandum o spoločnej politickej budúcnosti. Dohodli sa na úprave stanov strany i na tom, že personálne nominácie na jednotlivé pozície budú predložené snemu "zjednotenej politickej strany po vzájomnej dohode a spoločnej akceptácii navrhovaných kandidátov".