Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Spolu-OD má na sneme schváliť volebný program koalície s PS

Na archívnej snímke zľava Michal Truban a Miroslav Beblavý. Foto: TASR Jaroslav Novák

PS a Spolu-OD išli spoločne už do májových eurovolieb, ktoré na Slovensku vyhrali so ziskom 20,11 percenta. V europarlamente tak obsadili štyri kreslá.


Bratislava 14. septembra (TASR) - Mimoparlamentná strana Spolu - občianska demokracia (OD) bude v sobotu na svojom druhom sneme v Púchove voliť troch členov predsedníctva, schvaľovať má tiež volebný program koalície strán Progresívne Slovensko (PS) - Spolu. TASR o tom informovala hovorkyňa Spolu-OD Silvia Hudáčková.

Strany už dávnejšie avizovali, že do budúcoročných parlamentných volieb pôjdu v koalícii. Lídrom spoločnej kandidačnej listiny má byť šéf PS Michal Truban, programovým lídrom zase predseda Spolu-OD Miroslav Beblavý.

PS a Spolu-OD išli spoločne už do májových eurovolieb, ktoré na Slovensku vyhrali so ziskom 20,11 percenta. V europarlamente tak obsadili štyri kreslá.

Koalícia PS - Spolu uzavrela v lete s mimoparlamentnou KDH dohodu o predvolebnej spolupráci, v ktorej sa dohodli na vzájomnom neútočení v predvolebnej kampani. Chcú tiež hľadať prienik v programových prioritách budúcej vlády.

PS - Spolu a KDH zároveň podpísali v auguste spoločné vyhlásenie s neparlamentnou stranou Za ľudí, v ktorom sa zaväzujú, že urobia všetko pre to, aby popretŕhali väzby medzi políciou, prokuratúrou, justíciou a ľuďmi, ktorí sú napojení na zločineckú sieť.