Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Šport bude pre rezort školstva jednou z prioritných oblastí

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Úlohy, ktoré vzídu z programového vyhlásenia vlády SR, sa bude rezort školstva snažiť napĺňať tak, aby boli vytvorené čo najlepšie podmienky na rozvoj všetkých športových odvetví.

Bratislava 6. apríla (TASR) - I keď sa v súčasnosti výrazným spôsobom obmedzil športový život na Slovensku, šport bude pre rezort školstva jednou z prioritných oblastí, ktorej sa bude počas nasledujúceho obdobia intenzívne venovať. Počas pondelkového Medzinárodného dňa športu o tom TASR informoval odbor komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Úlohy, ktoré vzídu z programového vyhlásenia vlády SR, sa bude rezort školstva snažiť napĺňať tak, aby boli vytvorené čo najlepšie podmienky na rozvoj všetkých športových odvetví, podporu športovej infraštruktúry, ako aj financovanie športu. Hlavné aktivity rezortu budú smerovať nielen k podpore vrcholového športu, ale rovnako aj k podpore voľnočasových aktivít obyvateľstva vrátane športu seniorov.

Za bežných okolností by si rezort školstva Medzinárodný deň športu pripomenul "aktívnejšie" prostredníctvom rôznych športových podujatí, a to aj v prostredí mnohých škôl a školských zariadení. "Verím, že ani v týchto ťažkých chvíľach vás športový duch neopustí a vaša vytrvalosť a pevná vôľa vám pomôžu čo najlepšie zvládnuť nasledujúce náročné dni, aby sme sa potom mohli opäť všetci pustiť do športového zápolenia," uviedol svoju podporu všetkým občanom Slovenska naprieč celým športovým spektrom štátny tajomník rezortu školstva pre oblasť športu Ivan Husár.