Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Správa ciest pozorňuje na poľadovicu a hmlu v okrese Snina

Ilustračná snímka. Foto: TASR Kristína Mayerová

SSC upozorňuje aj na mrznúce mrholenie v lokalite Lipany.

Bratislava 31. decembra (TASR) - Vodiči by si mali dať pozor na poľadovicu v okrese Snina a na cestách III. triedy v obvode mesta Giraltovce. Hmla s viditeľnosťou do 100 metrov sa vyskytuje v lokalitách Fiľakovo, Pastierske, Moldava nad Bodvou, Záborské, Veľký Krtíš, Čaňa, Tornaľa, Slovenské Kľačany, Čebovce, Poltár a Lučenec. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý.

Cesty I., II. a III. triedy na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. V hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska sa na vozovke môže nachádzať vrstva kašovitého alebo utlačeného snehu do troch centimetrov, miestami štyri až päť centimetrov. Miestami zľadovatený sneh od jedného do troch centimetrov sa nachádza na cestách v okresoch Kežmarok, Stará Ľubovňa, Banská Bystrica a Žiar nad Hronom.

Horské prechody na území Slovenska sú zjazdné. Povrch vozoviek je vlhký až mokrý okrem horských priechodov Dobšiná, Súľová, Grajnár, Huty a Herlianske Sedlo, kde sa miestami nachádza kašovitý alebo utlačený sneh do dvoch centimetrov. Na horských priechodoch Vrchslatina a Donovaly je zľadovatený sneh do dvoch centimetrov.

SSC upozorňuje aj na mrznúce mrholenie v lokalite Lipany.