Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Správa NP Malá Fatra upozorňuje na sezónnu uzáveru chodníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V NP Malá Fatra majú turisti celoročne k dispozícii vyše 150 kilometrov značených turistických chodníkov rôznej náročnosti i náučné chodníky.

Varín 27. februára (TASR) - Správa Národného parku (NP) Malá Fatra upozorňuje návštevníkov na sezónnu uzáveru troch turistických chodníkov od 1. marca do 15. júna. Informovala o tom na svojej internetovej stránke.

Uzavreté budú chodníky Medziholie – Veľký Rozsutec – Medzirozsutce (červená turistická značka), Obšívanka – Malé nocľahy (modrá turistická značka) a Vendovka – Malý Kriváň (modrá turistická značka).

"Ide o najcitlivejšie obdobie v roku na výchovu a vyvádzanie mláďat rôznych druhov vtákov i cicavcov, takže je dôležité, aby aspoň pár mesiacov v roku bola v týchto oblastiach zabezpečená pokojná zóna. V neposlednom rade ide aj ochranu pôdneho krytu, ktorý je bezprostredne po zimnom období náchylnejší na eróziu," vysvetlila Správa NP Malá Fatra.

V NP Malá Fatra majú turisti celoročne k dispozícii vyše 150 kilometrov značených turistických chodníkov rôznej náročnosti i náučné chodníky. "Veríme, že toto obmedzenie dôležité pre prírodu Malej Fatry budú akceptovať a rešpektovať," podotkla správa NP.