Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Správna rada schválila rozdelenie hospodárskeho výsledku TASR za 2015

Foto: TASR

TASR vlani vydala celkovo 276.351 správ, zvukov, fotografií a videí a zamestnávala 140 ľudí.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Hospodárenie Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) sa vlani skončilo so ziskom 303.076,33 eura. Jeho časť, 140.154,45 eura, sa zúčtuje s nevysporiadaným výsledkom hospodárenia minulých rokov. Zvyšných 162.921,88 eura prejde do rezervného fondu. Vyplýva to z Výročnej správy o činnosti a hospodárení TASR, ktorú dnes prerokovala a schválila Správna rada TASR.

"Plusový hospodársky výsledok prispel k navýšeniu vlastných zdrojov krytia majetku, tým k zlepšeniu finančnej situácie TASR a jej schopnosti zabezpečiť v ďalšom období úlohy, ktoré jej vyplývajú zo zákona," konštatoval predseda Správnej rady TASR Vladimír Masár.

Správna rada vzala tiež na vedomie konštatovanie nezávislého auditu. Účtovná uzávierka podľa neho poskytuje vo všetkých významných súvislostiach pravdivý a verný obraz finančnej situácie TASR k 31. decembru 2015 a výsledku jej hospodárenia za rok končiaci k uvedenému dátumu v súlade so zákonom o účtovníctve.

Výročná správa uvádza, že TASR vlani vydala celkovo 276.351 správ, zvukov, fotografií a videí a zamestnávala 140 ľudí. "Napriek zložitosti výziev sme si splnili všetky úlohy zo zákona. Sme agentúrny líder, nič sa nám neodpúšťa. Musíme mať celistvé, rýchle a spoľahlivé správy," povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník.

Rezník zdôraznil, že sa vlani darilo aj koncovým médiám TASR. Portál Teraz.sk navštívilo za minulý rok 11 miliónov návštevníkov. TASR tiež ukončila digitalizáciu a zverejnila viac ako 1,3 milióna objektov. "Pridali sme ďalšie weby. Portál Vtedy.sk sa venuje histórii, Tablet.TV je dnes rešpektovanou online televíznou značkou," dodal Rezník.

Správna rada pozitívne ohodnotila činnosť tlačovej agentúry. Vníma ju ako pevný pilier verejnoprávnosti na Slovensku a odporúča manažmentu TASR, aby v nastúpenom trende pokračoval aj v ďalších obdobiach.