Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 9. júna (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR vo štvrtok 9. júna 2022 - 11.45 h.


Kyjev - Brutálna bitka o mesto Severodoneck, ktoré ruské sily delostreleckými útokmi takmer úplne zničili, rozhodne o ďalšom osude oblasti Donbasu na východe Ukrajiny. Povedal to ráno ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, informuje agentúra Reuters.
Na satelitnej snímke zo 7. júna 2022 budovy zničené okolo nemocnice v ukrajinskom meste Severodoneck.
Foto: TASR/AP

Rím - Špirálovito rastúce vstupné náklady pre farmárov, ako sú ceny priemyselných hnojív, môžu ešte zhoršiť potravinovú bezpečnosť v chudobnejších krajinách, ktoré už teraz čelia rekordným účtom za dovoz agrokomodít. Varovala OSN pre výživu a poľnohospodárstvo.



Varšava - Poľský prezident Andrzej Duda kritizoval nemeckého kancelára Olafa Scholza a francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona za to, že aj napriek ruskej ofenzíve na Ukrajine naďalej vedú telefonické rozhovory so šéfom Kremľa Vladimirom Putinom.



Bratislava - Saldo zahraničného obchodu bolo aj v apríli 2022 pasívne v hodnote 503,3 milióna eur a jeho výška je približne rovnaká ako minulý mesiac, keď prvýkrát za posledné desaťročie prekročila hranicu pol miliardy za mesiac.
Ilustračné foto.
Foto: TASR/AP

Banská Bystrica - Národná kriminálna agentúra zasahuje dnes pri akcii Voz pre podozrenie z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie celkovo 31 osobám, z toho 25 fyzickým a šiestim právnickým.



Banská Bystrica Na Špecializovanom trestnom súde, pracovisko Banská Bystrica dnes výpoveďou právnika Milana K. pokračuje proces v kauze Dobytkár, ktorá sa týka rozsiahlej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre. Milan K. tvrdí, že sa necíti byť vinný.



Teherán - Irán odsúdil rezolúciu Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu, kritizujúcu Teherán za to, že s touto organizáciou dostatočne nespolupracuje. Teherán rezolúciu označil za politickú a nekonštruktívnu.



Banská BystricaSenát banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu oslobodil dopoludnia Afganca Mohammeda G. P., ktorý mal podľa obžaloby pripravovať vraždu svojej dcéry. Rovnako oslobodil spod obžaloby aj jeho bratranca Daryu K. S. Rozhodnutie nie je právoplatné.



Bratislava - Parlamentný výbor pre kultúru a médiá bude kandidátov na post šéfa verejnoprávneho RTVS vypočúvať v pondelok 13. júna počas verejného rokovania na Bratislavskom hrade.



Bratislava V roku 2021 vydala Tlačová agentúra Slovenskej republiky 261.475 správ a sprostredkovala vyše 850 priamych prenosov. Svoju činnosť s naplnením všetkých zákonných úloh dokázala realizovať so ziskovým hospodárením. Vyplýva to zo správy o činnosti a hospodárení agentúry za rok 2021, ktorú predpoludním prerokoval a zobral na vedomie Výbor Národnej rady pre kultúru a médiá.
Ilustračná snímka.
Foto: Teraz.sk

Bratislava - Vyšetrovanie v prípade nálezu tela 21-ročnej študentky v priestoroch študentského domova Mladá garda v Bratislave prevzala bratislavská krajská kriminálka. Dôvodom je zistenie nových skutočností.



Varšava - Výcvik na používanie zbraní by malo absolvovať čo najviac ľudí. Dopoludnia to povedal poľský minister obrany Mariusz Blaszczak. Reagoval tak na nedávny návrh zákona, ktorý by zjednodušil prístup k zbraniam i k príslušnému výcviku.



Soul - Najmenej sedem ľudí zahynulo a desiatky ďalších utrpeli zranenia pri dnešnom požiari kancelárskej budovy v juhokórejskom meste Tägu.



Bratislava - Hraničnými priechodmi prešlo za včerajší deň 2579 ľudí z Ukrajiny. Z toho bolo 698 mužov, 1481 žien a 400 detí. O dočasné útočisko požiadalo 181 žiadateľov.



Berlín - Vodič auta, ktoré včera v nemeckom hlavnom meste Berlín vpálilo do davu ľudí, pričom o život prišla jedna žena a 14 ďalších osôb utrpelo zranenia, konal zrejme v amoku a mal psychické problémy.
Policajt fotografuje poškodený výklad obchodu na mieste nehody 9. júna 2022 v Berlíne.
Foto: TASR/DPA



Bratislava - Prostredníctvom 1049 vykonaných RT-PCR testov odhalili za včerajšok 194 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudli dve obete.



New York - Britská rocková skupina Queen ohlásila na september vydanie novej štúdiovej skladby obsahujúcej pôvodný spev svojho zosnulého frontmana Freddieho Mercuryho.



Košice - Slovenskí reprezentanti v malom futbale postúpili do štvrťfinále ME v Košiciach. V osemfinálovom zápase zdolali Gruzínsko 2:0. Domáci sa v dnešnom štvrťfinále stretnú s hráčmi Azerbajdžanu.