Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v piatok 19. augusta 2022 - 11.45 h.



Bratislava - Premiér Eduard Heger navrhne na zajtrajšom koaličnom rokovaní o riešení vládnej krízy zmenu koaličnej zmluvy. Ako vyhlásil, za dva roky vládnutia sa ukázali veci, ktoré sa dajú nastaviť lepšie. Verí, že SaS urobí krok späť a štvorkoalícia bude pokračovať.
Na snímke sprava podpredseda vlády SR a minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a premiér SR Eduard Heger (OĽaNO) odpovedajú na otázky novinárov po stretnutí predstaviteľov koalície, ktoré sa konalo vo vládnom hoteli Bôrik v Bratislave v piatok 12. augusta 2022.
Foto: TASR - Martin Baumann



Bratislava - Výstrahy pred vysokými teplotami platia popoludní takmer pre celé územie Slovenska. Na západnom a východnom Slovensku v noci očakávajú meteorológovia búrky, vydali výstrahy prvého stupňa.



Bratislava - Zdravotnícki záchranári pomáhali včera pri 114 kolapsoch z tepla. Najviac prípadov bolo v Košickom kraji, kde ich zaznamenali 24, z toho išlo o 16 žien, šesť mužov a dve deti.




Bratislava – Rovnakú pomoc s cenami plynu ako pre rodinné domy by mal štát zaviesť aj pre všetky ostatné domácnosti. Upozornili na to Slovenský zväz výrobcov tepla, Združenie bytového hospodárstva na Slovensku a Slovenský zväz bytových družstiev.



Bratislava - Ambulantní poskytovatelia zdravotnej starostlivosti kritizujú, že nie sú súčasťou návrhu zvýšenia platov. Na zvýšenie miezd sestier nemajú zdroje, a bez nich budú musieť ambulancie zavrieť. Konštatoval to prezident Asociácie súkromných lekárov Marián Šóth.



Praha - Českého prezidenta Miloša Zemana predpoludním prepustili z Ústrednej vojenskej nemocnice v pražských Střešoviciach, kde bol od včera hospitalizovaný.



Washington - Americká vláda sa pripravuje na poskytnutie ďalšej vojenskej pomoci Ukrajine v hodnote 800 miliónov dolárov. Oznámiť by ju mala dnes.



Tallinn - Estónsko plánuje poslať Ukrajine ďalšiu výzbroj vrátane mínometov a protitankových zbraní. V noci na dnes to oznámila estónska vláda.



Jakarta - Ruský prezident Vladimir Putin a najvyšší predstaviteľ Číny Si Ťin-Pching sa v novembri zúčastnia na summite krajín G20 na indonézskom ostrove Bali. Uviedol dnes poradca indonézskeho prezidenta Andi Widjajanto.
Na archívnej snímke z 4. februára 2022 čínsky prezident Si Ťin-pching (vpravo) a ruský prezident Vladimir Putin počas stretnutia v Pekingu.
Foto: TASR/AP




Trnava - Okresný súd v Trnave odročil ráno proces v kauze trenčianskeho baru Fatima, kde čelí obžalobe aj bývalá štátna tajomníčka Monika J., na 7. septembra. Dôvodom je nedodržanie lehoty na prípravu.
Na snímke zľava bývalá štátna tajomníčka Monika J. prichádza spolu so svojím obhajcom Petrom Erdösom na Okresný súd v Trnave v piatok 19. augusta 2022. FOTO TASR - Lukáš Grinaj
Foto: TASR - Lukáš Grinaj




Londýn - Globálny počet nových prípadov nákazy koronavírusom za uplynulý týždeň klesol takmer o štvrtinu, zatiaľ čo úmrtí je menej o šesť percent. Včera to uviedla Svetová zdravotnícka organizácia v týždennom hodnotení koronavírusovej pandémie.



Bratislava - Prostredníctvom 1209 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 497 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo sedem obetí.



Bratislava - Vírusová nálož nového koronavírusu v odpadových vodách v 32. kalendárnom týždni mierne stúpla vo všetkých krajoch. Vyplýva to z výsledkov monitoringu odpadových vôd, ktoré zverejnil Úrad verejného zdravotníctva.



Bratislava - Od konca februára prekročilo hranice Slovenska viac ako 700.000 občanov utekajúcich pred vojnou z Ukrajiny. Približne 90.000 z nich, dospelých aj detí, u nás našlo dočasné útočisko a získali status odídenca.



Bratislava - Hraničnými priechodmi prešlo včera na Slovensko 3355 ľudí z Ukrajiny. Z toho bolo 789 mužov, 1859 žien a 707 detí. O dočasné útočisko požiadalo 136 žiadateľov.



Pchjongjang - Kim Jo-džong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una, dnes odmietla ponuku Južnej Kórey na hospodársku pomoc svojej krajine výmenou sa denuklerizáciu a označila ju za absurdnú.



Kremnica – Vo veku 73 rokov zomrel včera bývalý primátor Kremnice Miroslav Nárožný. Na čele mesta stál od roku 1990 štyri po sebe idúce volebné obdobia.



Mníchov - Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Matej Rusnák sa na ME v Mníchove prebojoval do finále C1 na 1000 m. V dnešnom semifinále obsadil tretiu postupovú priečku.



Praha - Slovenský futbalový reprezentant Dávid Hancko prestúpi zo Sparty Praha do Feyenoordu Rotterdam za viac ako osem miliónov eur.


Nyon - Futbalová Asociácia európskych klubov odmení úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava za to, že sa zapojil do aktivít na pomoc ukrajinským utečencom. Spolu s ďalšími 14 európskymi klubmi dostal finančnú dotáciu na svoje humanitné projekty.