Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v pondelok 12. decembra 2022 - 11.45 h.

Bratislava - Minister vnútra Roman Mikulec neplánuje odstúpiť z funkcie. Uviedol to dnes v súvislosti s informáciami o jeho údajnej plánovanej demisii, ktorou mal zabrániť hlasovaniu poslanca Martina Borguľu (Sme rodina) za vyslovenie nedôvery vláde.

- V Národnej rade Slovenskej republiky dnes pokračuje diskusia o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde. Hlasovanie o vyslovení nedôvery je naplánované na zajtra.

Košice - Nové údržbové stredisko pre servis a opravu zbraní použitých na Ukrajine pri slovenskom meste Michalovce začalo svoju prevádzku. Oznámil to nemecký brigádny generál Christian Freuding počas návštevy Slovenska.

Bratislava - Slovenská lekárska komora požaduje zvýšenie rozpočtu pre zdravotníctvo minimálne o 700 miliónov eur. Opätovne poukazuje na to, že súčasný návrh je nedostatočný. Upozorňuje, že návrh štátneho rozpočtu limituje medziročný nárast výdavkov pre špecializovaný ambulantný sektor na šesť percent, čo absolútne nepostačuje na zabezpečenie nákladov na základnú prevádzku mnohých jej poskytovateľov.

Bratislava - Platnosť certifikátov pre kvalifikovaný elektronický podpis uložených na čipoch občianskych preukazov vydaných pred 20. júnom 2021 sa končí 31. decembra. Finančná správa preto upozornila klientov, aby požiadali o vydanie nového biometrického občianskeho preukazu.

Bratislava - V školských a pracovných kolektívoch by sa malo počas chrípkovej sezóny často vetrať, dbať na hygienu rúk a dezinfekciu plôch, ktorých sa ľudia často dotýkajú. Odporúča to hlavný hygienik Slovenskej republiky Ján Mikas.

Bratislava - Prostredníctvom 173 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 22 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudli tri obete. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 390 pacientov.

Bratislava - Hraničnými priechodmi prešlo v uplynulom týždni (5. - 11. 12.) na vstupe do Slovenskej republiky 17.035 osôb. O dočasné útočisko požiadalo 679 žiadateľov. Naopak, na výstupe zo Slovenska na Ukrajinu prešlo hraničnými priechodmi v uplynulých dňoch 17.899 ľudí.

Bratislava/Pezinok - Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje proces v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a tiež v kauze prípravy vrážd prokurátorov. Naďalej sa na pojednávaní čítajú listiny.

Odesa - Ukrajinská armáda obnoví "aktívny protiútok", keď zamrzne pôda a bude sa dať jednoduchšie prevážať vojenské vybavenie, oznámil včera ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov. TASR o tom informuje podľa správy televízie CNN.

Washington - Americký prezident Joe Biden vo včerajšom telefonickom rozhovore s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským zopakoval, že USA budú neochvejne podporovať Ukrajinu v jej obrane proti ruskej agresii. TASR správu prebrala od agentúry AFP.

Brusel - Európske krajiny by mali robiť viac v oblasti európskej obrany a bezpečnosti vrátane zvýšenia investícií na obranu. Uviedol to predstaviteľ EÚ pre zahraničnú politiku Josep Borrell.

Moskva - Členom britskej kráľovskej rodiny bolo odporučené, aby nenadväzovali kontakt s ruským veľvyslanectvom v Londýne, uviedol ruský veľvyslanec v Londýne Andrej Kelin.

New York - Slovenský hokejový obranca Samuel Kňažko sa v nočnom stretnutí AHL dvomi asistenciami podieľal na víťazstve Clevelandu Monsters na ľade Hershey Bears 6:5 po samostatných nájazdoch. Zaznamenal druhý viacbodový zápas v sezóne, v nej nazbieral celkovo 13 kanadských bodov (1+12) v 20 dueloch.