Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v pondelok 25. októbra 2021 – 11.45 h.



Bratislava - Prostredníctvom 3854 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 993 prípadov nákazy novým koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií zároveň uviedlo, že pribudlo aj 14 obetí. Hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová spresnila, že z pozitívne testovaných PCR testami nebolo viac ako 70 percent zaočkovaných.



Bratislava - Registrácia na tretiu dávku očkovania proti ochoreniu COVID-19 pre ďalšie skupiny sa zatiaľ nespustila. Predpoludním to pre TASR povedala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová s tým, že ministerstvo v spolupráci s Národným centrom zdravotníckych informácií finalizuje technické detaily.



Bratislava - Podnikateľ Jozef B. obvinený a zadržaný v rámci tohtoročnej januárovej policajnej akcie Mýtnik bude naďalej väzobne stíhaný. Rozhodla o tom sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. TASR o tom dnes informoval jeho obhajca Ľudovít Štanglovič, pričom uviedol, že išlo v poradí o štvrtú žiadosť o prepustenie z väzby.



Berlín – Svetová zdravotnícka organizácia vyzvala Nemecko a ďalšie krajiny, aby pri dodávkach očkovacích látok proti koronavírusu ustúpili v prospech štátov, ktoré ich potrebujú viac. "Pandémia sa skončí, keď sa svet rozhodne skončiť ju," povedal generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus včera večer na Svetovom zdravotníckom summite v Berlíne.



Viedeň - Väčšina Rakúšanov si želá, aby bývalý kancelár Sebastian Kurz úplne odišiel z politiky. Za to, aby odstúpil z postu šéfa Rakúskej ľudovej strany a jej frakcie v parlamente je 65 percent opýtaných a len 27 percent chce, aby v týchto funkciách zotrval. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky Österreich-Trend pre agentúru APA a televíznu stanicu ATV, ktorého výsledky boli dnes zverejnené.



Düsseldorf - Neúspešný kandidát na kreslo nemeckého kancelára Armin Laschet dnes predpoludním oficiálne odstúpil aj z postu premiéra spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko. Už počas uplynulého víkendu ho na poste šéfa Kresťanskodemokratickej únie v tejto najľudnatejšej spolkovej krajine nahradil krajinský minister dopravy Hendrik Wüst. Armin Laschet bol zvolený za poslanca Spolkového a poslanec Bundestagu nesmie byť zároveň aj členom vlády v Severnom Porýní-Vestfálsku, pripomenula DPA.



Washington - Rusi, ktorí chcú požiadať o imigračné víza Spojených štátov, musia najnovšie cestovať na veľvyslanectvo USA vo Varšave. Včera to potvrdilo americké ministerstvo zahraničných vecí, ktoré tento krok zdôvodnilo obmedzeniam zavedenými Moskvou.



New York - Hokejisti New Yorku Islanders v zostave so slovenským obrancom Zdenom Chárom vyhrali v noci na dnes v zámorskej NHL na ľade Vegas Golden Knights 2:0. Chára odohral 16:15 minúty, pripísal si jednu strelu, plusový bod a odsedel dva dvojminútové tresty za nedovolené bránenie.



Istanbul - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík sa po zranení vrátil do zostavy Trabzonsporu a cez víkend mu pomohol k víťazstvu na pôde Göztepe 1:0. Hostia tak natiahli víťaznú sériu v lige na tri zápasy, v tejto sezóne ešte neprehrali a na čele tabuľky majú štvorbodový náskok pred Hataysporom a Alanyasporom.



Londýn - Srbský tenista Novak Djokovič je naďalej na čele svetového rebríčka ATP. Pred druhým Rusom Daniilom Medvedevom má 1800-bodový náskok, tretí je Grék Stefanos Tsitsipas. Najlepší slovenský singlista Norbert Gombos klesol o päť miest a patrí mu 108. priečka. Alex Molčan figuruje na 114. pozícii.



Londýn - Rebríček najlepších ženských tenistiek WTA vedie naďalej Austrálska Ashleigh Bartyová pred Bieloruskou Arinou Sobolenkovou a Češkou Karolínou Plíškovou. Zo Sloveniek je najvyššie Anna Karolína Schmiedlová, ktorá poskočila z 90. na 82. priečku. Kristíne Kučovej patrí 108. pozícia.