Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v stredu 27. októbra 2021 - 11.45 h.

Bratislava - Epidemiologická situácia na Slovensku sa opäť mierne zhoršila. Od pondelka 1. novembra bude čiernych 24 okresov. V bordovej fáze ich bude 39, osem okresov sa sfarbí na červeno a rovnako osem ich bude oranžových. Denne pribudne 3646 prípadov nového koronavírusu a vzrástol aj počet hospitalizovaných z 891 na 1223 pacientov. Na umelej pľúcnej ventilácii je aktuálne 129 pacientov. Po rokovaní vlády to predpoludním vyhlásil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Bratislava - Premiér Eduard Heger dnes vyzval ľudí nad 50 rokov na očkovanie proti ochoreniu COVID-19, pričom poukázal na to, že najviac končia v nemocniciach nezaočkovaní ľudia a očkovanie je preukázateľne najväčšou ochranou pred nakazením.

Bratislava - Prostredníctvom 19.658 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 4746 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo tiež 22 obetí.

Bratislava - Aktuálne sa v školách prezenčne vzdeláva 90 percent žiakov, dištančným spôsobom desať percent školákov. Po zasadaní kabinetu to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling s tým, že z tých desiatich percent sa deväť percent vzdeláva online a zvyšné percento prostredníctvom pracovných listov či telefonicky.

Bratislava - Vláda na svojom dnešnom rokovaní súhlasila s poslaneckým návrhom novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý prináša reformu národných parkov. Štátne pozemky sa v nich majú presunúť pod správu ochranárov. Pokiaľ by hnutie Sme rodina nepodporilo reformu národných parkov, tak ju bude koalícia presadzovať aj bez neho, vyhlásil po rokovaní vlády minister životného prostredia Ján Budaj.

Na snímke rokovanie 38. schôdze vlády SR 27. októbra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian


Bratislava - Slovensko už poslalo do Bruselu návrh partnerskej dohody na programové obdobie 2021 až 2027. Po zasadaní kabinetu to oznámila vicepremiérka a ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová. V spomínanom programovom období by malo Slovensko dostať z eurofondov asi 13 miliárd eur.

Na snímke ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu SR Veronika Remišová (Za ľudí) prichádza na rokovanie 38. schôdze vlády SR 27. októbra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian


Washington - Americké tajné služby varovali, že afganská odnož extrémistickej organizácie Islamský štát by mohla byť o šesť až 12 mesiacov schopná zaútočiť na Spojené štáty. Členom amerického Kongresu to povedal politický poradca Pentagónu Colin Kahl.

Tokio - Vo veku 96 rokov zomrel v sobotu na následky anémie Japonec Sunao Cuboi, ktorý pred 76 rokmi prežil zhodenie atómovej bomby na mesto Hirošima. Neskôr sa z neho stal známy aktivista za jadrové odzbrojenie, dnes o tom informovala agentúra AFP.

Berlín - Nemecká vláda znížila dnes odhad rastu svojho hospodárstva v tomto roku z pôvodne očakávaných 3,5 percenta na približne 2,6 percenta. Podľa spolkového ministra hospodárstva Petra Altmaiera dôvodom pomalšieho zotavovania najväčšej európskej ekonomiky z vlaňajšieho poklesu spôsobeného pandémiou nového koronavírusu sú problémy v globálnych dodávateľských reťazcoch.

New York - Hokejisti Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom dosiahli svoje prvé víťazstvo v riadnom čase v novej sezóne NHL. Obhajca titulu zdolal v noci na dnes Pittsburgh na jeho ľade 5:1. Černák bol s minutážou viac ako 23 minút druhý najvyťaženejší hráč tímu.

Peking - Organizátori zimných olympijských hier v Pekingu predstavili medaily, o ktoré budú bojovať športovci od 4. do 20. februára 2022. Ako informuje agentúra AFP, nazvali ich "Tong Xin", čo v preklade znamená "spolu ako jeden".