Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 29. októbra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v piatok 29. októbra 2021 - 11.45 h.

Bratislava - Prostredníctvom 17.338 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 4587 prípadov nákazy novým koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií zároveň uviedlo, že pribudlo aj 23 obetí.

Trnava - V súvislosti s výtržnosťami divákov na futbalovom zápase medzi Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava polícia obvinila 11 fanúšikov.

Bratislava - Z informácií, ktoré zverejnil Štátny ústav pre kontrolu liečiv, vyplýva, že na Slovensku bolo do stredy 27. októbra treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 zaočkovaných 30.789 osôb.

Bratislava - Podľa Štatistického úradu Slovenskej republiky bol nový koronavírus v septembri tohto roku na Slovensku na šiestom mieste spomedzi najčastejších príčin úmrtí, pričom v auguste bol na 12. mieste.

Na snímke zdravotník pripravuje vakcínu proti covidu od konzorcia Pfizer/BioNTech.
Foto: TASR/AP


Bratislava - Štatistický úrad Slovenskej republiky informoval, že pokles hrubého domáceho produktu bol vlani nakoniec nižší. Štatistici ho vyčíslili na úroveň 4,4 percenta.

Bratislava - Envirorezort vypísal nové výberové konanie na riaditeľa Slovenského vodohospodárskeho podniku. Žiadosť na pozíciu by mali uchádzači poslať do 2. decembra na adresu ministerstva životného prostredia alebo elektronicky.

Bratislava - Až 90 percent autorov na Slovensku nie je adekvátne odmeňovaných za svoju tvorbu. Vyplýva to z prieskumu autorskej spoločnosti LITA. Podľa jej zistení sa autorskej činnosti na plný úväzok venuje len tretina tvorcov.

Bratislava - Štyria zo 16 slovenských pilotov sa už dostali do záverečnej fázy výcviku na stíhacie lietadlá F-16. Príprava prebieha v Spojených štátoch a celkovo má byť vycvičených 22 pilotov.

Na snímke príslušníci Vzdušných síl Ozbrojených síl SR, ktorí prechádzajú v USA poslednou fázou výcviku na stíhacie lietadlá F-16. V Greenville 27. októbra 2021
Foto: TASR - Katarína Bačová


Bratislava - V nedeľu 31. októbra sa na Slovensku skončí stredoeurópsky letný čas. O tretej hodine rannej sa posunú hodiny späť na druhú hodinu stredoeurópskeho času.

Iňačovce - Chovateľov kaprov na Iňačovských rybníkoch v okrese Michalovce potrápili aj tento rok rybožravé vtáky. Aj napriek tomu by produkcia rýb zo 450 hektárov vodných plôch mala na zásobovanie predvianočného trhu postačovať. Cena vianočného kapra bude však oproti vlaňajšku pravdepodobne vyššia.

Praha - V Česku včera zaznamenali najvyšší počet nových prípadov nákazy koronavírusom od marca - 4348. Počty hospitalizovaných i úmrtí sú zároveň najvyššie od mája.

Washington - Vrcholní predstavitelia niekoľkých ropných gigantov vypovedali včera pred americkými zákonodarcami, pred ktorými vysvetľovali obvinenia z toho, že zavádzajú verejnosť o klimatických zmenách. Vypočúvanie predstavovalo prvý prípad, keď šéfovia veľkých ropných spoločností odpovedali na otázky verejne a pod prísahou.

Washington - Hokejisti Vancouveru v zostave s Jaroslavom Halákom prehrali v noci na dnes v zápase NHL s Philadelphiou 1:2. Na slovenského brankára mierilo 28 striel, pričom zaznamenal 92,86 percentnú úspešnosť zákrokov.