Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v utorok 2. novembra 2021 - 11.45 h.


Glasgow – Prezidentka Zuzana Čaputová vystúpila na klimatickej konferencii Organizácie Spojených národov v Glasgowe. Varovala, že politici zatiaľ nedokázali prijať účinné opatrenia, ktoré by zvrátili prehlbujúcu sa klimatickú krízu. Podľa prezidentky hrozí Zemi "nezvratná devastácia".

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová prichádza na klimatický summit COP26 v škótskom Glasgowe v pondelok 1. novembra 2021.
Foto: TASR/AP


Bratislava - Prostredníctvom 9682 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 2287 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo aj 31 obetí. Z 2287 ľudí s pozitívnym PCR testom nebolo zaočkovaných vyše 70 percent.


Bratislava - Členovia výboru Národnej rady pre obranu a bezpečnosť nebudú rokovať o medializovaných policajných nahrávkach. Minister vnútra Roman Mikulec sa totiž z výboru ospravedlnil zo zdravotných dôvodov. Zasadnutie sa presúva na neurčito.


Bratislava - Nezaočkovaní Slováci potrebujú test na COVID-19 pred aj po vstupe do Českej republiky. Nové podmienky vyplývajú zo zaradenia Slovenska medzi krajiny s veľmi vysokým rizikom.


Bratislava - Sociálna poisťovňa začala vyplácať 13. dôchodky. Spolu 13. dôchodok dostane približne 1.418.000 dôchodcov.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR/AP


Bratislava - Union zdravotná poisťovňa podala podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Dôvodom je obrovské množstvo požiadaviek na storno prihlášok, hoci samotné prihlášky do poisťovne nikto nepodal.


Bratislava - Dnešné pojednávanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku s členom zločineckej skupiny sátorovcov Lehelom H. obžalovaným z piatich vrážd zrušili. Ďalšie pojednávanie je naplánované na 10. novembra.


Glasgow - Indická ekonomika dosiahne uhlíkovú neutralitu do roku 2070, vyhlásil na klimatickom summite v Glasgowe indický premiér Naréndra Módí. India je posledným z najväčších svetových znečisťovateľov, ktorý oznámil konkrétny termín dosiahnutia uhlíkovej neutrality, pričom Čína uviedla, že tento cieľ dosiahne v roku 2060. Spojené štáty a Európska únia sa zamerajú na rok 2050.


Norimberg - Nemecká automobilka Audi nebude môcť v blízkej budúcnosti zvýšiť výrobu, pretože zápasí s nedostatkom čipov. Automobilka má množstvo nedokončených áut, rádovo ide o šesťciferné číslo. Problémy automobilky sa natiahnu až do roku 2022.

Foto: hu.all.biz


Bratislava - Do nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie na kvalifikačné zápasy majstrovstiev sveta 2022 sa po zranení vrátili Martin Dúbravka z Newcastlu United, Róbert Mak z Ferencvárosu Budapešť a Vladimír Weiss ml. zo Slovana Bratislava. Na súboje proti Slovinsku a Malte Štefan Tarkovič vybral 24-členný tím bez Juraja Kucku z Watfordu a Ivana Schranza zo Slavie Praha. V tíme nefiguruje ani obranca Tomáš Hubočan.


Kazaň - Slovenskej plavkyni Nikolete Trníkovej iba tesne ušiel postup do finále na 400 metrov polohové preteky na majstrovstvách Európy v krátkom bazéne v ruskej Kazani. V rozplavbách prekonala časom 4:37,69 minút vlastný národný rekord a obsadila celkové deviate miesto.


New York - Hokejisti Tampy Bay zdolali v noci na dnes Washington Capitals 3:2. Slovenský obranca Erik Černák odohral v drese Tampy 22:11 minút, pripísal si jeden strelecký pokus, dva plusové body a rozdal až šesť bodyčekov. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu stretnutia. Martin Fehérváry v drese Capitals si počas 16:34 minút zapísal dve strely, jednu mínusku a štyri "hity".


New York - Zámorská NBA duelom medzi Torontom Raptors a New Yorkom Knicks oslávila 75. výročie historicky prvého zápasu NBA. New York a Toronto ho odohrali 1. novembra 1946. Zápas odohratý v noci na dnes vyhralo Toronto Raptors 113:104.