Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR vo štvrtok 4. novembra 2021 - 11.45 h.


Bratislava - Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 6713 prípadov nákazy novým koronavírusom. Takmer 67 percent z nich nebolo podľa ministerstva zdravotníctva zaočkovaných. V nemocniciach je hospitalizovaných 1890 pacientov s potvrdeným ochorením COVID. Nezaočkovaní alebo čiastočne zaočkovaní predstavujú cca 80 percent z nich. Pribudlo tiež 34 obetí. Najviac pozitívne testovaných bolo v Prešovskom kraji (1326), nasledujú Žilinský (1106) a Košický kraj (1051).


Praha/Budapešť - V Česku včera pribudlo 9460 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je o 3614 viac než pred týždňom. Riaditeľ Ústavu zdravotníckych informácií a štatistiky Ladislav Dušek uviedol, že väčšina novonakazených nebola očkovaná. V Maďarsku počas uplynulých 24 hodín potvrdili testy nákazu v 6268 prípadoch.


Košice - Záchranná služba Košice zaznamenáva rapídny nárast počtu zásahov k pacientom pozitívnych na ochorenie COVID-19. V minulom týždni mali záchranári 231 takýchto zásahov, týždeň predtým ich bolo 148.


Bratislava - Milan Krajniak z hnutia Sme rodina zostáva v kresle ministra práce. Opozícii tak nevyšiel pokus o jeho odvolanie z funkcie, poslanci parlamentu ho podržali.

Na archívnej snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) počas rokovania 50. schôdze parlamentu na ktorej jediným bodom je návrh na jeho odvolanie z funkcie v Bratislave 3. novembra 2021.
Foto: TASR - Jakub Kotian



Praha - Českého prezidenta Miloša Zemana presunú takmer po mesiaci z jednotky intenzívnej starostlivosti na normálne lôžko.


Bratislava - Na väčšine územia Slovenska treba počas dnešného dňa počítať so silným vetrom. Na svojom webe na to upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Nárazy vetra môžu dosiahnuť rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu. Výstraha druhého stupňa platí pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj, pričom fúkať má najmä na horách. Nad pásmom lesa môže vietor dosiahnuť rýchlosť v nárazoch 135 až 160 kilometrov za hodinu.


Bratislava Generálnym riaditeľom Slovenskej správy ciest sa stal Ivan Rybárik. V minulosti pôsobil ako investičný riaditeľ tejto spoločnosti a po májovom odvolaní generálnej riaditeľky bol dočasne poverený jej vedením.


Bratislava - Kriminálny úrad Finančnej správy spolu s kolegami z Poľska a Českej republiky rozložil organizovanú skupinu obchodujúcu s nelegálnymi tabakovými výrobkami. Zadržaných bolo 19 osôb, medzi nimi aj hlavný organizátor.

Na snímke zľava riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Miroslav Homola, prezident finančnej správy Jiří Žežulka, riaditeľ sekcie pátrania na Generálnom riaditeľstve ciel ČR Michal Šimůnek, riaditeľ Ústredného policajného vyšetrovacieho úradu vo Vroclave Slawomir Banasiak a tlmočník počas brífingu s novinármi na tému "Úspešná medzinárodná spolupráca v rámci akcie BOB, vďaka ktorej sa podarilo rozložiť organizovanú zločineckú skupinu obchodujúcu s nelegálnymi tabakovými výrobkami" 4. novembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Martin Baumann


Bratislava - Dopravu na bratislavskej Račianskej ulici obmedzili. Pred budovou Prezídia Policajného zboru sa našiel podozrivý predmet.


Prešov - Vo veku 76 rokov zomrel v utorok 2. novembra tajomník a hovorca Posvätnej synody Pravoslávnej cirkvi v českých krajinách a na Slovensku Milan Gerka.


Bratislava - Klimatická zmena trápi takmer 70 percent Slovákov. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý pre Slovenskú klimatickú iniciatívu realizovala na vzorke 1009 respondentov agentúra Focus. Pätina respondentov ju považuje za jeden z najdôležitejších problémov súčasnosti. Až 55 percent opýtaných je však skeptických k šanci Slovenska byť do roku 2050 uhlíkovo neutrálnou krajinou. Približne tretina opýtaných verí, že tento cieľ je dosiahnuteľný.


New York - Bezpečnostná rada OSN jednomyseľne odhlasovala predĺženie mandátu vojenskej misie Európskej únie v Bosne a Hercegovine o jeden rok, a to aj napriek nesúhlasu Ruska s existenciou postu vysokého predstaviteľa OSN v tejto balkánskej krajine.


Káhira - Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí nariadil vláde, aby sa začala na budúci mesiac sťahovať do nového administratívneho hlavného mesta v púšti neďaleko Káhiry. Nová administratívna metropola Egypta za zhruba 52 miliárd eur zatiaľ nedostala meno. Má v nej však už čoskoro sídliť prezident, vláda, parlament aj všetky ministerstvá. Podľa Sísího plánov by v meste malo v budúcnosti žiť vyše šesť miliónov ľudí.


Washington - Hokejisti Caroliny vyhrali aj deviaty zápas v novom ročníku zámorskej NHL. V noci na štvrtok si Hurricanes poradili s domácim Chicagom 4:3 a s plným počtom 18 bodov sú najlepší v celej súťaži.