Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR vo štvrtok 18. novembra 2021 - 11.45 h.


Bratislava - Prostredníctvom 22.206 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 7616 prípadov nákazy novým koronavírusom, z ktorých nebolo zaočkovaných viac ako 71 percent. Pribudlo aj 38 obetí.


Bratislava - Rozhodnutie vlády o sprísnení protipandemických opatrení sa v utorok odložilo na žiadosť ministrov SaS, ktorí chceli návrhy prediskutovať v strane. Pred dnešným rokovaním kabinetu, ktorý má rozhodnúť o podobe nových sprísnených pravidiel, to uviedol minister obrany Jaroslav Naď.

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) počas rokovania 48. schôdze NR SR 19. októbra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian


Bratislava/Viedeň - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí na svojom webe informuje, že Rakúsko od pondelka 22. novembra sprísňuje podmienky vstupu do krajiny. Po novom sa s výnimkou pendlerov už nebude uznávať antigénový test, ani test na protilátky. Pre vstup do Rakúska bude potrebné predložiť potvrdenie o očkovaní, potvrdenie o prekonaní COVID-19 alebo PCR test nie starší ako 72 hodín. Zmena sa dotkne pri vstupe tiež pendlerov - vstup do Rakúska bude možný pri splnení jednej z podmienok 3G, teda potvrdenie o očkovaní, potvrdenie o prekonaní COVID-19 alebo negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín alebo antigénový test nie starší ako 24 hodín. Antigénové samotesty sa nebudú akceptovať.


Berlín - Nemecké zdravotnícke úrady zaznamenali za posledných 24 hodín nový rekord 65.371 infikovaných koronavírusom, pričom tento počet prvýkrát presiahol hranicu 60.000. Šéf Inštitútu Roberta Kocha varoval, že krajina čelí "vážnej kríze".

Ľudia čakajú pred vakcinačným centrom vo Frankfurte nad Mohanom.
Foto: TASR/AP


Bratislava - Dočasný policajný prezident Štefan Hamran poďakoval policajtom, ktorí dohliadali na pokojný priebeh včerajších zhromaždení v Bratislave a zakročili na miestach, kde to bolo nevyhnutné. Vyzdvihol tiež profesionálnu prácu členov antikonfliktného tímu.


Jeruzalem - Izraelská vláda, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra AFP informovala, že dnes prepustili izraelských manželov Mordiho a Natali Okninovcov, ktorí boli týždeň zadržiavaní v Turecku pre podozrenie zo špionáže. Súd v Istanbule ich obvinil z "politickej a vojenskej špionáže", pretože z novootvorenej veže Çamlica údajne fotografovali dom prezidenta Erdogana.

Izraelský manželský pár Mordi Oknin (vpravo) a Natalie Okninová, ktorý týždeň zadržiavali v Turecku pre podozrenie zo špionáže, odpovedajú na otázky novinárov po ich prepustení z Turecka v meste Modiin v strednom Izraeli vo štvrtok 18. novembra 2021.
Foto: TASR/AP


Washington - Spojené štáty požiadali niekoľko štátov patriacich k najväčším dovozcom ropy na svete, aby zvážili siahnutie do svojich strategických ropných rezerv. Podľa Washingtonu by takáto koordinovaná akcia umožnila znížiť súčasné vysoké ceny energií vo svete, ktoré brzdia ekonomický rast.


New York - Slovenský hokejista Marián Studenič bodoval aj vo svojom štvrtom tohtosezónnom zápase v nižšej zámorskej súťaži AHL. V noci na dnes sa jednou asistenciou podieľal na víťazstve Uticy 3:2 na ľade Rochesteru.


Guadalajara - Garbine Muguruzová sa stala prvou španielskou víťazkou MS WTA Tour. Dvadsaťosemročná tenistka vo finále dvojhry v mexickej Guadalajare ako nasadená šestka zdolala Estónku Anett Kontaveitovú 6:3, 7:5. Vo štvorhre triumfovali najvyššie nasadené Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, ktoré si vo finále poradili s belgicko-taiwanskou dvojicou Elise Mertensová, Hsieh Su-Wei 6:3, 6:4.