Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v utorok 30. novembra 2021 - 11.45 h.



Bratislava - Prostredníctvom 22.057 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 7069 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo 77 obetí. Zo 7069 ľudí s pozitívnym PCR testom takmer 64 percent nebolo zaočkovaných. Počet pacientov v nemocniciach s ochorením COVID-19 je ich 3444. Takmer 85 percent z pacientov nie je zaočkovaných alebo má len jednu dávku očkovacej látky.


Bratislava - Návrh novely Trestného zákona, ktorou sa mali znížiť tresty za držanie drog na vlastnú spotrebu, poslanci parlamentu neschválili. V dnešnom hlasovaní ho na návrh Petra Pčolinského zo Sme rodina vrátili na prepracovanie.


Bratislava - Sociálna poisťovňa bude v roku 2022 hospodáriť takmer s 10 miliardami eur. Vyplýva to z návrhu jej rozpočtu, ktorý schválilo plénum Národnej rady.


Bratislava - Premiér Eduard Heger podporuje reformu národných parkov. Prevod pozemkov musí stáť na férovom odškodnení súkromných vlastníkov pôdy v národných parkoch a nových pracovných príležitostiach. Predseda vlády verí, že reforma nakoniec v parlamente prejde.



Bratislava - Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry od skorých ranných hodín vykonávajú úkony na území celého Slovenska. Úkony súvisia s dokumentovaním ekonomickej trestnej činnosti.


Bratislava - Nový regionálny autobusový dopravca v Bratislavskom kraji Arriva situáciu nezvláda. Vyhlásil to predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba s tým, že v hre sú tri možné riešenia problému. Prvým je rokovanie Arrivy s potenciálnymi subdodávateľmi, kde už prebiehajú rokovania. Druhým riešením je pokračovanie v súčasnom tempe, kde dopravca bude naberať vodičov postupne a trvať to bude niekoľko týždňov. Tretím riešením je vypovedanie zmluvy s Arrivou, Droba však hovorí o nepopulárnom scenári.

Na snímke predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba počas tlačovej konferencie na tému Aktuálna situácia v prímestskej autobusovej doprave a možné riešenia 30. novembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Bratislava - Na viacerých miestach Slovenska môže snežiť, vytvárať sa môžu aj snehové jazyky a záveje. Na horách sa môže výraznejšie rozfúkať. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Výstrahy pred snežením sa týkajú takmer všetkých krajov s výnimkou Bratislavského a Košického.


Paríž - Francúzske úrady potvrdili prvý prípad koronavírusovej varianty omikron, a to na svojom ostrove Réunion v Indickom oceáne.


Londýn - Pre cestovanie do Británie platia nové obmedzenia. Ľudia zaočkovaní proti koronavírusu musia vyplniť príjazdový formulár a mať objednaný a zaplatený PCR test, ktorý im urobia na druhý deň ich po príchode do krajiny. Do potvrdenia negatívneho výsledku budú musieť zostať v samoizolácii.


Paríž - Ostatky francúzsko-americkej herečky, speváčky a tanečníčky Josephine Bakerovej prevezú v do parížskeho Panteónu. Bakerová sa tak stane prvou ženou tmavej pleti, ktorá nájde miesto svojho posledného odpočinku v Panteóne, všeobecne považovanom za "chrám francúzskeho národa".

Na archívnej snímke z 3 októbra 1950 speváčka a herečka Josephine Bakerová.
Foto: TASR/AP


Washington - Výstup do otvoreného kozmu z paluby Medzinárodnej vesmírnej stanice, pôvodne plánovaný na dnes, bol posunutý na neurčito z dôvodu výskytu vesmírneho odpadu.


New York - Hokejisti Vancouveru v zostave bez slovenského brankára Jaroslava Haláka zvíťazili v zámorskej NHL na ľade Montrealu 2:1. Canucks zastavili sériu štyroch prehier, rozhodol o tom presným zásahom v druhej tretine Conor Garland. Tridsaťšesťročný Halák sledoval zo striedačky, ako jeho kolega Thatcher Demko zlikvidoval 33 pokusov domácich.


St. Paul - Bývalý fínsky hokejový útočník Mikko Koivu sa stane prvým hráčom, ktorého dres vyradí klub NHL Minnesota Wild. Dres s číslom 9 slávnostne vyvesia 13. marca 2022 pred zápasom s Nashvillom.


Peking - Predstavitelia Číny si nemyslia, že nový variant koronavírusu omikron ohrozí zimnú olympiádu v Pekingu. Už pred objavením infekčnejšieho variantu oznámili usporiadatelia zimnej olympiády 2022 veľmi prísne opatrenia pre športovcov, funkcionárov a novinárov, ktorí sa na podujatí zúčastnia. Ich súčasťou budú karantény, bubliny, pravidelné testovanie či zákaz účasti zahraničných divákov.