Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v utorok 7. decembra 2021 - 11.45 h.


Bratislava - Prostredníctvom 24.952 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 7049 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo 104 obetí. Zo 7049 ľudí s pozitívnym výsledkom PCR testu nebolo viac ako 70 percent zaočkovaných. Počet pacientov v nemocniciach vzrástol na 3503 pacientov s ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti a oddeleniach anestéziológie a intenzívnej medicíny je 629 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 299 ľudí.


Bratislava - Ministerstvo dopravy a výstavby by mohlo tvoriť schémy štátnej pomoci a pomoci "de minimis" pre subjekty podnikajúce v cestovnom ruchu do 31. decembra 2022. Návrh zákona o podpore cestovného ruchu z dielne rezortu dopravy, ktorý to má umožniť posunuli poslanci Národnej rady do druhého čítania. Plénum Národnej rady pokračuje aj v rozprave o poukazoch v hodnote 500 eur za očkovanie pre ľudí nad 60 rokov.


Bratislava - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí predalo v novembri pôvodnú rezidenciu veľvyslanectva Slovenska vo Washingtone, ktorá bola od roku 2018 nevyužívaná. Podľa kúpnej zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv dostalo za predaj takmer 1,9 milióna eur. Slovenský veľvyslanec sa do novej rezidencie presťahoval v septembri 2018. Predaju pôvodnej rezidencie a kúpu novej odsúhlasila vláda v novembri 2017.


Berlín - Predstavitelia Sociálnodemokratickej strany Nemecka, Zelených a Slobodnej demokratickej strany podpísali koaličnú zmluvu novej nemeckej vlády.

Spolupredseda nemeckej Strany Zelených a dezignovaný nemecký minister hospodárstva a ochrany klímy Robert Habeck (vpravo), dezignovaný nemecký kancelár Olaf Scholz (vľavo) a predseda Slobodnej demokratickej strany (FDP), dezignovaný nemecký minister financií Christian Lindner (uprostred) pózujú po podpisuje koaličnej zmluvy novej nemeckej vlády 7. decembra 2021 v Berlíne. Predstavitelia Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD), Zelených a Slobodnej demokratickej strany (FDP) v utorok dopoludnia v Berlíne podpísali koaličnú zmluvu novej nemeckej vlády.
Foto: TASR/AP


Praha - V Česku pribudlo za včera 15.541 nových prípadov nákazy koronavírusom, minulý pondelok (29. novembra) ich bolo 17.604, nárast sa zastavil.


Budapešť - Situácia okolo povinného očkovania učiteľov maďarských štátnych škôl proti ochoreniu COVID-19 je komplikovaná, pretože mnohí nezaočkovaní učitelia plánujú radšej zmeniť zamestnanie a ísť učiť do súkromných či cirkevných škôl.


Brusel - Vyjednávači Európskeho parlamentu a Rady EÚ sa dohodli na tom, že rok 2022 bude Európskym rokom mládeže.


Lausanne - Medzinárodný olympijský výbor rešpektuje rozhodnutie amerických úradov bojkotovať nadchádzajúce zimné olympijské hry v Pekingu. USA včera oznámili, že na olympijské hry nevyšlú žiadnych predstaviteľov vlády. Má ísť o diplomatický bojkot, ktorého dôvodom je porušovanie ľudských práv v Číne. Peking dnes Spojeným štátom odkázal, že zaplatia za svoj diplomatický bojkot zimných olympijských hier 2022. Čínska vláda v tejto súvislosti zdôraznila, že hry nie sú pódiom pre politické gestá a manipuláciu.


New York - Hokejisti New Jersey prehrali v zámorskej NHL s Ottawou 2:3 po nájazdoch, keď sa v domácom drese v rozstrele ako jediný presadil slovenský útočník Tomáš Tatar. "Diabli" prehrali už štvrtý zápas za sebou a v tabuľke Východnej konferencie im patrí 11. priečka. Tatar nebodoval prvýkrát po troch zápasoch, na ľade strávil 15:34 min a do štatistík sa zapísal dvoma bodyčekmi.

Washington v zostave so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym zdolal doma Anaheim 4:3 po nájazdoch. Fehérváry hral takmer 20 minút, mal jednu strelu na bránku, tri "hity, tri zblokované strely a odsedel si dvojminútový trest za držanie.

Dallas s Andrejom Sekerom vyhral nad Arizonou 4:1 a siedmym triumfom za sebou vyrovnal klubový rekord. Sekera bol na ľade pri jedinom góle hostí, takže mu do štatistík pribudol mínusový bod. Na ľade strávil 11:28 min, mal jednu strelu na bránku.

Na snímke vpravo v pozadí slovenský obranca Washingtonu Martin Fehérváry oslavuje gól so spoluhráčmi, zľava John Carlson a Justin Schultz v zápase hokejovej NHL Washington Capitals - Anaheim Ducks (4:3 pp a sn) v noci na 7. decembra 2021.
Foto: TASR/AP


New York - Klub zámorskej hokejovej NHL New Jersey Devils stiahol slovenského obrancu Christiána Jaroša z listiny zranených hráčov. Po vynechaní 20 duelov by sa tak mohol vrátiť do zostavy "diablov".


Llíria - Slovenské hádzanárky nezvládli včerajší kľúčový zápas v boji o postup medzi elitných 24 tímov majstrovstiev sveta v Španielsku. V rozhodujúcom dueli podľahli Česku tesne 23:24 a na šampionáte budú bojovať už iba v Prezidentskom pohári. Zajtra sa strenú s Tuniskom.