Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 22. decembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v stredu 22. decembra 2021 - 11.45 h.



Bratislava - Prostredníctvom 17.059 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 5080 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo 69 obetí. V nemocniciach je aktuálne 2920 pacientov s ochorením COVID-19. Viac ako 83 percent z pacientov nie je zaočkovaných, alebo má len jednu dávku očkovacej látky.



Bratislava – Vláda na dnešnom rokovaní odobrila návrh ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka opätovne oživiť opatrenie 3B v rámci schémy štátnej pandemickej pomoci. Vládny kabinet taktiež opäť rozhodol o posunutí splatnosti poistného na sociálne poistenie, tentoraz za mesiac december.


Bratislava – Trojpercentné zvýšenie platov nie je výhra ani úspech pre učiteľov, ani pre Slovensko. Uviedol to v rozhovore pre TASR minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling s tým, že od augusta bojoval za to, aby učitelia dostali viac a bude v tom aj naďalej pokračovať.

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling
Foto: TASR - Pavel Neubauer



Bratislava - Slovenská lekárska komora vyzýva najmä seniorov, aby sa dali pred nadchádzajúcimi sviatkami zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Lekári tento krok považujú za najúčinnejší v boji proti pandémii.



Bratislava - Premiér Eduard Heger verí, že sa mu poctivou diskusiou podarí koaličných partnerov presvedčiť na povinné očkovanie na ochorenie COVID-19. Uviedol to v rozhovore pre TASR. "Trend Európskej únie sa uberá cestou povinného očkovania. Každému je jasné, že sa bez očkovania z pandémie von nedostaneme. Ak to neurobíme, sme odkázaní na lockdowny," povedal predseda vlády.



Bratislava - Zavedenie povinného očkovania proti ochoreniu COVID-19 by zásadným spôsobom nezvýšilo zaočkovanosť a nakoniec by bolo iba o rozdávaní pokút. Myslí si to vicepremiér a minister financií Igor Matovič. Dodal, že povinné očkovanie je legitímna téma. Šéf parlamentu Boris Kollár povinné očkovanie odmieta. Podobne to vidí aj minister hospodárstva Richard Sulík. Strana Za ľudí bude podľa jej predsedníčky Veroniky Remišovej presadzovať povinné očkovanie minimálne pre ľudí nad 60 rokov od začiatku budúceho roka.

Na snímke vicepremiér a minister financií Igor Matovič (OĽANO) počas rozhovoru pre Tlačovú agentúru Slovenskej republiky (TASR) 22. decembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Bratislava – Na Slovensku je zaočkovaných viac ako 50 percent populácie. Informoval o tom minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.



Bratislava – Slovensko bude mať Radu vlády pre konkurencieschopnosť a produktivitu. Tá by mala zabezpečovať hodnotenie materiálov predkladaných na rokovanie vlády z hľadiska ich vplyvu na konkurencieschopnosť a produktivitu podnikateľských subjektov, zodpovedať za politiku lepšej regulácie a dohliadať na znižovanie regulačnej záťaže. Vyplýva to zo štatútu rady, ktorý schválila vláda.



Moskva - Ruský plyn prúdi cez plynovod Jamal-Európa obráteným smerom, teda zo západu na východ, aj dnes. Poukázali na to údaje nemeckého prevádzkovateľa siete plynovodov Gascade.



Viedeň - V Rakúsku dosiaľ potvrdili 365 prípadov nákazy koronavírusovým variantom omikron. Kým v týždni od 6. do 12. decembra zaznamenali 49 prípadov nákazy, za minulý týždeň to už bolo 278 prípadov, čo predstavuje nárast o 467 percent.



Tripolis - Konanie dlho očakávaných prezidentských volieb v Líbyi nie je možné, oznámil výbor líbyjského parlamentu, ktorý mal na starosti monitorovanie príprav na hlasovanie vypísané na 24. decembra.



Courchevel - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po odjazdení úvodnej pätnástky 1. kola stredajšieho obrovského slalomu Svetového pohára na piatom mieste. Vo francúzskom Courcheveli zaostávala o 59 stotín sekundy za vedúcou Švédkou Sarou Hectorovou.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas 1. kola obrovského slalomu Svetového pohára vo francúzskom stredisku Courchevel 22. decembra 2021.
Foto: TASR/AP


Plzeň - Slovenský hokejový obranca Peter Čerešňák napokon pokračuje v českom extraligovom klube HC Škoda Plzeň. Ten nedávno informoval o Čerešňákovom odchode do Kontinentálnej hokejovej ligy, no klub AK Bars Kazaň odstúpil od pôvodnej dohody.



New York - Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v jedinom zápase zámorskej NHL v noci na dnes na ľade Vegas 4:3. O triumfe obhajcu Stanleyho pohára rozhodol v tretej tretine gólom v presilovej hre kapitán Steven Stamkos. V drese hostí pre zranenie absentoval slovenský obranca Erik Černák. Lightning vyhrali tretíkrát za sebou a dostali sa na pozíciu lídra súťaže.