Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 3. januára (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v pondelok 3. januára 2022 - 11.45 h.


Bratislava - Prostredníctvom 5729 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 1328 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo aj 39 obetí. V nemocniciach je hospitalizovaných 2293 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19. Spomedzi hospitalizovaných nie je vôbec zaočkovaných alebo len čiastočne zaočkovaných takmer 84 percent pacientov.


Bratislava - Činnosť pracovnej skupiny na obnovu dôvery v právny štát je momentálne prerušená. Vláda sa jej bude venovať hneď po tom, ako vyrieši boj s pandémiou. V rozhovore pre TASR to povedal predseda vlády Eduard Heger. Podľa premiéra v hierarchii dôležitých vecí vlády je pracovná skupina na obnovu dôvery v právny štát na druhom mieste, hneď za pandémiou.


Bratislava - Od dnešného dňa môžu byť pre očkovaných a ľudí, ktorí v posledných 180 dňoch prekonali ochorenie COVID-19 (režim OP), otvorené všetky prevádzky verejného stravovania aj na konzumáciu na mieste. Vyplýva to z aktualizovanej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva.

Podmienkou na otvorenie v režime OP je obsadenosť maximálne do 50 % kapacity zariadenia, obsadenie jedného stola najviac štyrmi osobami alebo osobami z jednej domácnosti a zabezpečenie dvojmetrových odstupov medzi stolmi. Konzumácia pokrmov alebo nápojov je povolená výlučne posediačky.


Jeruzalem - V Izraeli začnú podávať štvrtú dávku protikoronavírusovej vakcíny zdravotníkom a ľuďom vo veku 60 a viac rokov. "Je tu vlna omikronu a my sa musíme chrániť," vyhlásil včera izraelský premiér Naftali Bennett a dodal, že podávanie štvrtej dávky vakcíny schválilo ministerstvo zdravotníctva.

Izraelský premiér Naftali Bennett hovorí počas tlačovej konferencie 2. januára 2022 v Jeruzaleme. V Izraeli začnú podávať štvrtú dávku protikoronavírusovej zdravotníkom a ľuďom vo veku 60 a viac rokov. Oznámil to v nedeľu izraelský premiér Naftali Bennett.
Foto: TASR/AP


Kapské Mesto - Rozsiahly požiar, ktorý v Kapskom Meste zničil veľkú časť komplexu, kde sídli parlament Juhoafrickej republiky, sa dnes podarilo dostať hasičom pod kontrolu. Požiar vypukol včera v skorých ranných hodinách v najstaršej časti parlamentného komplexu.


Washington - Letecká doprava na celom svete a obzvlášť v USA zápasila aj včera s výraznými obmedzeniami spôsobenými nepriaznivým počasím, ako aj s nedostatkom personálu zapríčineným najnovšou vlnou pandémie vyvolanou koronavírusovým variantom omikron. Informovala o tom agentúra Reuters. Do 21.00 h SEČ bolo včera zrušených na celom svete viac ako 4000 letov, z toho vyše polovica (viac ako 2400 letov) sa týkala Spojených štátov.


Berlín/Moskva - Plynovod Jamal, ktorý za bežných okolností prepravuje ruský plyn cez Poľsko do západnej Európy, pokračuje aj dnes v reverznom móde. To znamená, že plyn prúdi zo západu na východ už 14 deň. Poukázali na to údaje nemeckého prevádzkovateľa siete plynovodov Gascade, podľa ktorého ale objem prepravovaného plynu vzrástol už tretí deň po sebe.


Al Artawiya - Slovenský motocyklový jazdec Štefan Svitko obsadil v dnešnej 2. etape 44. ročníka Rely Dakar 7. priečku a v celkovom hodnotení sa posunul na 8. miesto, keď na lídra Brita Sama Sunderlanda má stratu vyše 17 minút.


New York - Hokejisti New Jersey v zostave so slovenským útočníkom Mariánom Studeničom zvíťazili v stretnutí zámorskej NHL na ľade Washingtonu 4:3 po predĺžení. V zápase sa z trojice slovenských korčuliarov napokon predstavil iba jeden, Studeničov spoluhráč Tomáš Tatar a obranca domácich Capitals Martin Fehérváry nehrali, pretože sú v karanténe.

New York Rangers zvíťazil doma nad Tampou Bay Lightning 4:0. Slovenský obranca hostí Erik Černák, ktorý sa vrátil do zostavy Tampy po takmer mesačnej pauze zavinenej zranením, strávil na ľade 18:34 minút a do štatistík si pripísal jednu strelu na bránku a päť hitov.

Na snímke zľava švédsky útočník Rangers Mika Zibanejad a jeho ruský spoluhráč v bránke Igor Šesťorkin oslavujú víťazstvo 4:0 v zápase hokejovej NHL New York Rangers - Tampa Bay Lightning v noci na 3. januára 2022. Zibanejad zaznamenal v stretnutí hetrik
Foto: TASR/AP


New York - Slovenský hokejista Martin Pospíšil prispel asistenciou k víťazstvu Stocktonu Heat na ľade San Jose Barracuda 4:1 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťdvaročný útočník nazbieral v tomto ročníku nižšej zámorskej súťaže v 17 zápasoch 11 kanadských bodov za štyri góly a sedem asistencií.


Melbourne - Slovenskí tenisti Jozef Kovalík a Norbert Gombos sa neprebojovali do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji ATP Melbourne Summer Set. Nad sily Jozefa Kovalíka bol v semifinále kvalifikácie druhý nasadený Švajčiar Henri Laaksonen, ktorému podľahol v dvoch setoch 4:6, 2:6. Norbert Gombos v rovnakej fáze generálkového turnaja na úvodný grandslam roka Australian Open nestačil na Turka Altuga Celikbileka, s ktorým prehral dvakrát 4:6.