Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 25. januára (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v utorok 25. januára 2022 - 11.45 h.

Bratislava - O situácii na Ukrajine bude dnes popoludní rokovať Bezpečnostná rada Slovenskej republiky, ktorej mimoriadne rokovanie zvolal premiér Eduard Heger.

Bratislava - Primátor Bratislavy Matúš Vallo chce v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách obhájiť svoj post a opätovne kandidovať na šéfa bratislavskej samosprávy. Vallov protikandidát zatiaľ nie je známy, okrem súčasného primátora kandidatúru ešte nikto ďalší neohlásil.

Bratislava - Prostredníctvom 23.507 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 8120 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo 23 obetí. Z 8120 pozitívne testovaných ľudí nebolo zaočkovaných viac ako 61 percent. Pozitívny antigénový test malo 1755 osôb, takmer 65 percent z nich nebolo zaočkovaných. V nemocniciach je 1499 pacientov s ochorením COVID-19. Viac ako 81 percent z hospitalizovaných nie je zaočkovaných, alebo má len jednu dávku očkovacej látky.
Na archívnej snímke Milan Lučanský, 15. júna 2020 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar

Bratislava/Prešov - V Prešove sa koná rekonštrukcia udalostí, ktoré viedli k smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Na rekonštrukcii sa okrem generálneho prokurátora Maroša Žilinku zúčastňujú aj krajský prokurátor v Prešove, dozorový prokurátor, procesné strany a súdni znalci.

Bratislava - Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov požiadal listom ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana o dodanie metodík určených pre subjekty hospodárskej mobilizácie a subjekty zaradené do kritickej infraštruktúry. Medzi nich patria aj výrobcovia chleba a pečiva. V súvislosti so štvrtou vlnou pandémie nového koronavírusu totiž hrozí, že spracovatelia potravín nebudú schopní pre náhle výpadky personálu zabezpečiť potraviny na pultoch.

Bratislava - Klub 500 nesúhlasí s predstaveným európskym klimatickým balíkom Fit for 55. Je presvedčený, že v takej podobe, ako ho predstavila Rada vlády Slovenskej republiky pre Európsku zelenú dohodu, poškodí konkurencieschopnosť slovenského a európskeho priemyslu.

Bratislava - Slovensko sa zlepšilo v hodnotení vnímania korupcie. Zo 180 hodnotených krajín skončilo na 56. pozícii, teda o štyri miesta lepšie ako rok predtým. Vyplýva to z rebríčka vnímania korupcie zostavovaného každoročne centrálou organizácie Transparency International.
Ilustračná snímka.
Foto: TASR/AP

Bratislava - Domáca izolácia pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 aj karanténa po úzkom kontakte s pozitívnym sa skrátili z desať na päť dní. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva, ktorá je účinná od dnes.

Praha - Za uplynulých 24 hodín pribudlo v Česku 30.350 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac od začiatku pandémie. Oproti minulému týždňu je to nárast o 10.000 prípadov.

Varšava - Výstavba 186 kilometrov dlhého múru na poľsko-bieloruských hraniciach sa začne v priebehu dneška. Výstavba múru sa začne osadením betónových pilierov. Odhaduje sa, že konštrukcia múru bude stáť 1,2 miliardy zlotých (263 miliónov eur). Múr, ktorý bude vysoký 5,5 metra, by mali uviesť do prevádzky v júni.
Na archívnej snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová 16. januára 2022.
Foto: TASR/AP

Kronplatz - Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole obrovského slalomu Svetového pohára. V talianskom Kronplatzi viedla o 34 stotín sekundy pred Švédkou Sarou Hectorovou, priebežne tretia bola po odjazdení úvodnej pätnástky štartujúcich Američanka Mikaela Shiffrinová s mankom 0,59 s.

New York - Slovenský hokejista Adam Ružička prispel v noci na dnes v NHL gólom k vysokému víťazstvu Calgary nad St. Louis 7:1. Pre Ružičku to bol druhý presný zásah v tejto sezóne.

Melbourne - Slovenský tenista Filip Polášek s Austrálčanom Johnom Peersom neuspeli vo štvrťfinále štvorhry na Australian Open. Ako turnajové päťky prehrali s tretím nasadeným španielsko-argentínskym párom Marcel Granollers, Horacio Zeballos 6:7 (5), 4:6. Slovensko tak prišlo v Melbourne aj o posledné želiezko. Polášek neobháji deblový titul z vlaňajška, keď triumfoval po boku Chorváta Ivana Dodiga.

Melbourne - Rafael Nadal sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na tohtoročnom Australian Open. Melbournsky šampión z roku 2009 zdolal vo štvrťfinále ako turnajová šestka nasadenú štrnástku Kanaďana Denisa Shapovalova po vyše štvorhodinovej päťsetovej dráme 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3. Stále tak živí šancu na zisk rekordného 21. grandslamového titulu.