Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 3. mája (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v utorok 3. mája 2022 - 11.45 h.


Bratislava - Poslanci Národnej rady budú v diskusii k žiadosti prokuratúry o súhlas s vydaním Roberta Fica do väzby diskutovať až do úplného prerokovania, a to aj po 19.00 hodine.



Pezinok - Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračuje proces v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a tiež v prípade plánovanej vraždy prokurátorov. V prípade vraždy novinára a jeho snúbenice súd rozhoduje o vine Mariana K. a Aleny Zs.

Na snímke súčasný generálny prokurátor SR Maroš Žilinka prichádza ako svedok na pojednávanie vo veci prípravy vrážd prokurátorov na Špecializovaný trestný súd v Pezinku v utorok 3. mája 2022.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Bratislava - Hraničnými priechodmi na slovensko-ukrajinskej hranici včera prešlo 2650 obyvateľov Ukrajiny, z toho 693 mužov, 1521 žien a 436 detí. O dočasné útočisko na Slovensku požiadalo 450 osôb.



Bratislava - Prostredníctvom 5444 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 765 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo sedem obetí. V nemocniciach je v súvislosti s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 662 pacientov. Na pľúcnej ventilácii je pripojených 19 pacientov.



Bratislava – Krajiny, ktoré sú v prvej línii migračnej vlny z Ukrajiny, potrebujú väčšiu podporu a funkčné nástroje na riešenie tejto krízovej situácie. Slovensko a ďalších deväť členských štátov Európskej únie sa preto obrátili so žiadosťou na Európsku komisiu o dodatočnú rozpočtovú flexibilitu pri využívaní eurofondov na riešenie migračnej krízy.



Bratislava - Bývalý šéf Mosta-Híd Béla Bugár vystupuje z maďarskej mimoparlamentnej strany Aliancia, ktorá vznikla spojením neparlamentných strán Most-Híd, SMK a Spolupatričnosť. Predseda Republikovej rady Aliancie László Sólymos uviedol, že zo strany odchádza celá platforma Mosta-Híd pôsobiaca v Šamoríne.



Banská Bystrica - Na trest troch rokov väzenia s podmienečným odkladom na štyri roky a trest prepadnutia majetku odsúdil Špecializovaný trestný súd, pracovisko Banská Bystrica, bývalých policajtov Milana Žáčika a Ivana Bobockého. Obaja boli obvinení v kauze Očistec.



Kyjev - Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba ocenil pomoc, ktorú Slovensko poskytlo Ukrajine po začiatku ruskej vojenskej invázie. "Ukrajina si bude pamätať, čo pre nás spravili naši slovenskí priatelia. Vrúcne prijatie Ukrajincov utekajúcich pred vojnou, humanitárna pomoc, dodávky zbraní, podpora pre udelenie štatútu kandidátskej krajiny do Európskej únie pre Ukrajinu a umožnenie vývozu bez nutnosti zaplatenie ciel do Únie. Máme šťastie, že Slovensko je našim susedom," napísal minister Kuleba na Twitteri.

Mŕtve telá čakajú na identifikáciu pred márnicou v meste Buča v Kyjevskej oblasti počas 61. dňa ruskej invázie na Ukrajinu v pondelok 25. apríla 2022.
Foto: TASR/AP


Budapešť - Tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Olexij Danilov v televíznom rozhovore povedal, že ruský prezident Vladimir Putin vopred prezradil predsedovi maďarskej vlády Viktorovi Orbánovi pripravovaný útok na Ukrajinu. Podľa spravodajcu TASR v Budapešti o tom informovali viaceré maďarské médiá s odvolaním sa na správy niekoľkých ukrajinské serverov.



Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin by mohol oficiálne vyhlásiť vojnu Ukrajine v pondelok 9. mája, domnievajú sa viacerí nemenovaní americkí a západní predstavitelia. Informovala o tom spravodajská televízia CNN.



Žilina - Do kádra slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorá sa pripravuje na majstrovstvá sveta vo Fínsku, pribudne 11 nových mien. Pred Kaufland Cupom v Žiline sa k tímu pripoja finalisti extraligy Daniel Gachulinec a Samuel Takáč zo Slovana Bratislava a Šimon Nemec, Jozef Baláž, Adrián Holešinský a Adam Sýkora z Nitry. Zranenie vyradilo najproduktívnejšieho hráča súťaže Samuela Bučeka. Z elitných európskych súťaží sa do prípravy zapoja bronzoví medailisti z Pekingu Miloš Roman a Juraj Slafkovský a obranca Martin Gernát.



New York - Hokejistom Tampy Bay nevyšiel vstup do play off zámorskej NHL. V prvom stretnutí štvrťfinále Východnej konferencie prehral dvojnásobný obhajca titulu na ľade Toronta 0:5. Za Tampu odohral Erik Černák 18:28 min.