Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 7. júna (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v utorok 7. júna 2022 - 11.45 h.



Pezinok - Marian K. dal odstrániť Jána Kuciaka, lebo sa bál trestného stíhania. Dnes to pred senátom Špecializovaného trestného súdu uviedol Zoltán A. Obžalovaná Alena Zs. mu mala takto zdôvodniť objednávku vraždy nielen novinára, ale aj vtedajšieho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku. Mariana K. označil aj za objednávateľa vrážd prokurátorov, ktoré sa nezrealizovali.



Bratislava - Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií a regionálneho rozvoja Veronika Remišová, predseda Najvyššieho kontrolného úradu Ľubomír Andrassy a predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák podpísali memorandum pre lepšie a transparentnejšie eurofondy.

Na archívnej snímke Veronika Remišová.
Foto: TASR - Michal Svítok


Bratislava - Hraničnými priechodmi prešlo včera z Ukrajiny na Slovensko 2265 osôb. Z toho bolo 653 mužov, 1310 žien a 302 detí. O dočasné útočisko požiadalo 452 žiadateľov. Na výstupe zo Slovenska na Ukrajinu prešlo hraničnými priechodmi 2446 ľudí.



Bratislava - Prostredníctvom 1380 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 167 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudla jedna obeť. V súvislosti s ochorením COVID-19 je v nemocniciach 137 pacientov.



Poprad - Jozef Švagerko zabojuje o post primátora Popradu v jesenných komunálnych voľbách. O hlasy voličov sa chce uchádzať ako nezávislý kandidát a dnes začína so zberom podpisov.

Na archívnej snímke Jozef Švagerko FOTO TASR - Oliver Ondráš
Foto: TASR - Oliver Ondráš


Bratislava - Hrubý domáci produkt sa v 1. štvrťroku 2022 medziročne zvýšil o 3,1 percenta. Výkonnosť slovenskej ekonomiky si tak podľa Štatistického úradu Slovenskej republiky v prvom štvrťroku udržala kladné hodnoty, ktoré boli vyššie ako v predošlých dvoch štvrťrokoch.



Kyjev - Ukrajinská armáda uviedla, že počas uplynulej noci vykonala niekoľko leteckých útokov na ruské pozície na juhu Ukrajiny. TASR o tom informuje na základe správy prevzatej z agentúry DPA. "Ukrajinské vrtuľníky útočili na ciele nepriateľských síl v Chersonskej oblasti a lietadlá na muničné sklady v Mykolajivskej oblasti," oznámil ukrajinský generálny štáb.



Berlín/Vilnius - Prezidenti Litvy a Lotyšska pri príležitosti dnešnej návštevy nemeckého kancelára Olafa Scholza vo Vilniuse vyzvali na posilnenie vojenskej prítomnosti NATO v pobaltských krajinách.



Kyjev/Londýn - Ponuku nezávislých spravodajských kanálov a médií, ktoré sú určené pre publikum v Rusku, rozšíria od budúceho týždňa nové online noviny. V Kyjeve ich bude pripravovať redakcia spravodajského webu Februárové ráno (Utro fevraľa). Za projektom stojí bývalý poslanec ruskej Štátnej dumy Iľja Ponomariov, ktorý v roku 2014 ako jediný hlasoval proti anexii Krymského polostrova Ruskom.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR/AP


New York - Americký federálny súd včera zamietol snahy herca Kevina Spaceyho o to, aby boli obvinenia zo sexuálneho obťažovania voči nemu označené ako nedôvodné. Kevin Spacey je obvinený z toho, že v roku 1986 počas večierku vo svojom sídle na Manhattane sexuálne obťažoval vtedy 14-ročného herca Anthonyho Rappa.



Edmonton - Hokejisti Colorada sa po 21 rokoch prebojovali do finále Stanleyho pohára. O svojom postupe rozhodli vo štvrtom dueli finále Západnej konferencie NHL, v ktorom zvíťazili na ľade Edmontonu 6:5 po predĺžení a v celej sérii triumfovali 4:0 na zápasy. Klub z Denveru sa v boji o majstrovskú trofej stretne s víťazom finálovej série Východnej konferencie, v ktorej vedú hráči New Yorku Rangers nad Tampou Bay Lightning so slovenským obrancom Erikom Černákom 2:1 na zápasy.