Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 13. júna (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v pondelok 13. júna 2022 - 11.45 h.

Bratislava - Ministerstvo zdravotníctva chce zvýšiť mzdy sestier na rýchlu stabilizáciu personálu. Avizuje aj systémové opatrenia, ako sú študentské dotácie, príspevky ku mzde absolventov, návrat do rodiska, adaptačná jazyková príprava či vstupná náborová jednorazová dotácia.



Bratislava – V Zimnej jazdiarni areálu Bratislavského hradu sa začalo verejné vypočutie kandidátov na post generálneho riaditeľa RTVS. Pred členmi Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá a 14-člennou poradnou komisiou sa predstaví osem uchádzačov.



Kyjev - Jednotky ukrajinskej armády boli vytlačené z centra mesta Severodoneck v Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny, kde už týždne prebiehajú ťažké boje medzi ruskou a ukrajinskou stranou. Dnes to oznámila ukrajinská armáda na sociálnej sieti Facebook. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.



Kyjev - Ľudskoprávna organizácia Amnesty International dnes obvinila Rusko z páchania vojnových zločinov v meste Charkov na severovýchode Ukrajiny, kde podľa Amnesty použili ruskí vojaci pri útokoch kazetovú muníciu a spôsobili tak smrť stoviek ľudí. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Zraneného muža odnášajú na nosidlách po ostreľovaní východoukrajinského mesta Charkov počas 92. dňa ruskej invázie na Ukrajinu vo štvrtok 26. mája 2022.
Foto: TASR/AP


Bratislava - Koaliční ani opoziční poslanci sa neprikláňajú k myšlienke odkúpenia Nemocnice Bory štátom. Vyplýva to z ich reakcií pre TASR. Ministerstvo zdravotníctva aj investičná skupina Penta potvrdili, že v súvislosti s predajom Borov momentálne rokovania neprebiehajú.



Frankfurt nad Mohanom - Eurozóna sa vyhne recesii a jej rast sa po dosiahnutí dna v 2. štvrťroku v nasledujúcom 3. kvartáli zrýchli. Ukázal to kľúčový prieskum Európskej centrálnej banky.



Kyjev – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj včera opätovne vyzval partnerov svojej krajiny, aby jej dodali moderné systémy protiraketovej obrany. Informovali o tom televízia Sky News a denník The Guardian.



Bratislava - Hraničnými priechodmi prešlo včera na Slovensko 2667 ľudí z Ukrajiny. O dočasné útočisko požiadalo 43 žiadateľov.



Bratislava - Prostredníctvom 244 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera 28 prípadov nákazy novým koronavírusom. Nepribudli žiadne obete. Celkový počet hospitalizovaných pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19 je 124.



Helsinki - Rusko zarobilo 93 miliárd eur na vývoze fosílnych palív počas prvých 100 dní vojny na Ukrajine. Väčšinu z nich pritom exportovalo do Európskej únie. Vyplýva to zo správy, ktorú zverejnilo nezávislé Centrum pre výskum energie a čistého ovzdušia so sídlom vo Fínsku.



Moskva - Bývalý ruský premiér Michail Kasianov povedal, že vojna na Ukrajine by mohla trvať až dva roky. Takisto v rozhovore pre agentúru AFP vyjadril presvedčenie, že Rusko by sa mohlo vrátiť na cestu demokracie.

Michail Kasianov, foto z archívu.
Foto: TASR/AP


Bratislava - Búrky môžu potrápiť územie Slovenska aj počas dnešného dňa. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa pred búrkami, ktoré platia od 12.00 hodiny až do večera.



Soul – Severná Kórea uskutočnila ďalšiu skúšku svojich zbraní. Do mora podľa juhokórejskej armády včera odpálila zrejme delostreleckú muníciu.



Trenčín - Novým trénerom futbalového klubu AS Trenčín sa stal Peter Hyballa. Nemecký odborník má skúsenosti s najvyššou slovenskou súťažou z pôsobenia v DAC 1904 Dunajská Streda.



Middleton - Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov prehrali na MS zápas o piate miesto s Českom 2:7 a obsadili konečnú šiestu priečku.



Baku - Sedemnásobnému majstrovi sveta Lewisovi Hamiltonovi hrozí, že bude musieť vynechať nasledujúcu Veľkú cenu Kanady motoristického seriálu MS F1. Včera obsadil v Azerbajdžane štvrtú priečku, no podľa vlastných slov sa pre bolesti "modlil", aby sa preteky čím skôr skončili.