Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 3. augusta (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v stredu 3. augusta 2022 - 11.45 h.



Bratislava - Minister zahraničných vecí Ivan Korčok nezakladá žiadnu novú stranu. Ak nejaký nový projekt vzniká, nie je jeho súčasťou. Uviedol to v reakcii na špekulácie okolo možného vzniku novej strany, pri ktorej sa spomína aj jeho meno.



Bratislava - Šéfka parlamentného výboru pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková súhlasí s potrebou reorganizácie ambulantnej pohotovostnej starostlivosti pre deti. Zmenu podľa nej treba aj v organizácii ambulantných pohotovostí pre dospelých.



Banská Bystrica - Hlavné pojednávanie v kauze Dobytkár na Špecializovanom trestnom súde zrušili. Dôvodom je ochorenie na COVID-19 jedného z obžalovaných Ľubomíra P.



Bratislava - Predseda Súdnej rady Ján Mazák vyhlásil ďalšie voľby na kandidátov na dvoch ad hoc sudcov Európskeho súdu pre ľudské práva. Uskutočniť sa majú 22. septembra o 9.30 h.

Na archívnej snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Bratislava - Počet sudcov Najvyššieho správneho súdu sa bude zvyšovať. Pre TASR to uviedol predseda Najvyššieho správneho súdu Pavol Naď. Momentálne na súde pôsobí 21 sudcov.



Bratislava - Železnice Slovenskej republiky vyhlásili tender na elektrifikáciu trate z Bánoviec nad Ondavou do Humenného. Predpokladaná hodnota elektrifikácie a modernizácie existujúcej jednokoľajnej železničnej trate a rekonštrukcie súvisiacich zariadení a stavieb železničnej infraštruktúry v dĺžke 33,5 kilometra je takmer 170.643.000 eur.



Bratislava - Hraničnými priechodmi prešlo na Slovensko včera 2837 ľudí z Ukrajiny. Z toho bolo 694 mužov, 1549 žien a 594 detí. O dočasné útočisko požiadalo 154 žiadateľov. Zo Slovenska na Ukrajinu prešlo hranicu 3216 osôb.



Bratislava - Prostredníctvom 2179 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 1078 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudli štyri obete. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 666 pacientov.



Bratislava - Na Slovensku pediatri zaočkovali od marca do júna 670 detí, ktoré ušli pred vojnou z Ukrajiny. Išlo najmä o povinné očkovania v Slovenskej republike, ktoré museli absolvovať, ak chceli zostať na Slovensku.



Bratislava - Slováci majú najväčšie obavy z rastúcich cien a inflácie, desí ich tiež situácia v slovenskom zdravotníctve. Strach z vojny na Ukrajine sa u nich znižuje. Vyplýva to z júlového prieskumu Ako sa máte, Slovensko?.



Berlín - Ponechanie zvyšných nemeckých jadrových elektrární v prevádzke dáva zmysel, uviedol nemecký kancelár Olaf Scholz, pričom dodal, že argumenty Ruska pre zníženie dodávok plynu týkajúce sa chýbajúcej turbíny neobstoja.



Tchaj-pej - Taiwanské ministerstvo obrany uviedlo, že vojenské cvičenia, ktoré Čína vykonáva v reakcii na návštevu predsedníčky Snemovne reprezentantov USA Nancy Pelosiovej na Taiwane, narušujú teritoriálne vody ostrova.



Phnom Pénh - Čínsky minister zahraničných vecí Wang I vyhlásil, že každý, kto uráža Peking, musí počítať s následkami. "Je to úplná fraška. Spojené štáty porušujú suverenitu Číny pod rúškom takzvanej 'demokracie'... Tí, ktorí budú urážať Čínu, budú potrestaní," povedal šéf čínskej diplomacie.

Na snímke čínski bezpečnostní pracovníci hliadkujú pred veľvyslanectvom Spojených štátov v Pekingu 3. augusta 2022.
Foto: TASR/AP


Overland Park - Voliči v tradične konzervatívnom americkom štáte Kansas v referende odhlasovali zachovanie v ústave zakotveného práva na interrupciu.



Budapešť - V Maďarsku ďalej stúpa počet infikovaných novým druhom koronavírusu. V uplynulých siedmich dňoch pribudlo 21.840 nakazených, kým predchádzajúci týždeň ich bolo 14.402.



Red Deer - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov neuspeli ani v druhom vystúpení na turnaji Hlinka Gretzky Cup v meste Red Deer. Domácej Kanade podľahli vysoko 1:9. O jediný slovenský gól sa zaslúžil Peter Císar.



Calgary - Slovenský hokejista Martin Pospíšil sa dohodol s vedením klubu NHL Calgary Flames na predĺžení spolupráce. Dvadsaťdvaročný útočník podpísal s kanadskou organizáciou nový ročný dvojcestný kontrakt. Ak bude hrať v prvom tíme, zarobí v nadchádzajúcom ročníku 750.000 dolárov, na farme bude mať plat 80.000.