Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Svet/Bratislava 2. septembra - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v piatok 2. septembra 2022 – 11.45 h.

Bratislava - Ministerstvo hospodárstva predkladá na dnešné rokovanie vlády súbor opatrení na riešenie vysokých cien energií. Rozdelené sú do troch kategórií, a to opatrenia pre domácnosti, priemysel a všeobecné úsporné opatrenia.



Bratislava - Situácia je vážna, na Slovensku musíme zastropovať ceny energií, aby ľudia, firmy aj verejný sektor vedeli, na čom sú. Vyhlásil to pred rokovaním vlády minister práce Milan Krajniak.

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) prichádza na 99. rokovanie vlády 2. septembra 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Martin Baumann


Bratislava - Hnutie Sme rodina bude rešpektovať akýkoľvek výsledok sporu medzi SaS a OĽANO. Preferuje, aby sa dohodli. O novom prerozdelení rezortov nechce Sme rodina hovoriť, kým nebude jasné, ako sa SaS rozhodne.



Bratislava - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková podala dovolanie v kauze sexuálneho zneužívania maloletej. Okresný súd odsúdil páchateľa na podmienečný dvojročný trest odňatia slobody s dvojročnou skúšobnou dobou. Dôvodom podaného dovolania na Najvyšší súd je podľa ministerky porušenie zákona pri aplikácii poľahčujúcej okolnosti a následnom mimoriadnom znížení trestu.



Bratislava - Štátne inštitúcie nemajú dostatok financií na poistenie vlastného majetku. Vyplýva to z kontroly zameranej na individuálne účtovné závierky jednotlivých štátnych úradov a na správu majetku štátu, ktorú realizoval Najvyšší kontrolný úrad na ministerstvách životného prostredia a školstva a v ich podriadených organizáciách.



Bratislava - Hraničnými priechodmi prešlo včera na Slovensko 2621 ľudí z Ukrajiny. Z toho bolo 712 mužov, 1413 žien a 496 detí. O dočasné útočisko požiadalo osem žiadateľov. Zo Slovenska na Ukrajinu prešlo 2769 osôb.



Bratislava - Prostredníctvom 311 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 74 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudli tri obete. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 451 pacientov.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR


Praha - Vláda českého premiéra Petra Fialu prežila dnešné hlasovanie o vyslovení nedôvery. Návrh opozície o vyslovení nedôvery podporilo 84 z 200 poslancov Snemovne. Potrebná bola nadpolovičná väčšina, čiže minimálne 101 hlasov.



Brusel - Európska komisia schválila na použitie prvé dve vakcíny proti koronavírusu SARS-CoV-2 prispôsobené na variant omikron. K rozhodnutiu Európskej komisie došlo len niekoľko hodín po tom, čo Európska agentúra pre lieky včera odporučila povoliť používanie upravených vakcín Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech a Spikevax od výrobcu Moderna.



Kyjev - V Záporožskej atómovej elektrárni ostanú nastálo dvaja inšpektori Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu.



Rangún - Mjanmarský súd odsúdil zosadenú líderku krajiny Aun Schan Su Ťij na ďalšie tri roky väzenia po tom, čo ju uznal za vinnú, že sa zapájala do volebných podvodov.



Budapešť - Opičími kiahňami sa v Maďarsku nakazilo ďalších šesť ľudí, čím celkový počet infikovaných stúpol na 70.



New York - Slovenský tenista Alex Molčan ukončil svoje pôsobenie na grandslamovom turnaji US Open aj vo štvorhre. V 1. kole nestačil spoločne s Maďarom Mártonom Fucsovicsom na americké duo Nicholas Monroe, Keegan Smith.

Na snímke slovenský tenista Alex Molčan.
Foto: TASR – Pavel Neubauer


Londýn - Kluby anglickej futbalovej Premier League minuli v letnom prestupovom období takmer dve miliardy libier. Približne rovnakú sumu investovali kluby vo zvyšných európskych vrcholných ligách dokopy.