Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v stredu 2. novembra 2022 - 11.45 h.



Bratislava - Národný bezpečnostný úrad by mal mať opäť možnosť blokovať škodlivý obsah. Vyplýva to z novely zákona o kybernetickej bezpečnosti, ktorú schválila vláda.



Bratislava - Úradná kontrola produktov ekologickej poľnohospodárskej výroby sa upraví. Vyplýva to z novely zákona o ekologickej poľnohospodárskej výrobe z dielne ministerstva pôdohospodárstva, ktorú prerokoval a schválil vládny kabinet.



Bratislava - Šéf rezortu diplomacie Rastislav Káčer vyzýva na dôkladné vyšetrenie útokov namierených proti novinárom a vyvodenie zodpovednosti voči ich páchateľom. "Vo svetle ozbrojených konfliktov po celom svete vidíme, že úloha slobodných médií a novinárov nebola nikdy dôležitejšia," zdôraznil minister pri príležitosti Medzinárodného dňa ukončenia beztrestnosti za trestné činy proti novinárom.

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer počas 114. schôdze vlády SR v Bratislave 2. novembra 2022.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Bratislava - Prostredníctvom 356 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 55 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo päť obetí. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 530 pacientov.



Kyjev - Ukrajinská vojenská tajná služba informovala, že Irán plánuje poslať do Ruska vyše 200 bojových dronov, vrátane typu Araš-2, ktorý podľa iránskej armády patrí k útočným dronom s najdlhším doletom na svete.



Moskva - Ruská kozmická raketa Sojuz vyniesla do vesmíru vojenský satelit. Raketa Sojuz 2.1b odštartovala z kozmodrómu Pleseck dnes predpoludním.



Londýn - Vodcovia ruských žoldnierov známych ako Vagnerova skupina majú v Kremli taký politický vplyv ako minister zahraničných vecí Sergej Lavrov a minister obrany Sergej Šojgu. Počas vypočutia v zahraničnom výbore britského parlamentu to povedal bývalý ruský ropný magnát a politický väzeň Michail Chodorkovskij.



Varšava - Poľský minister obrany Mariusz Blaszczak oznámil, že nariadil výstavbu dočasnej bariéry popri hranici s ruskou Kaliningradskou oblasťou.

Na snímke minister národnej obrany Poľskej republiky Mariusz Blaszczak.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


San Francisco - David DePape obvinený z napadnutia Paula Pelosiho - manžela predsedníčky americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej - bol počas útoku na samovražednej misii a plánoval napadnúť aj ďalších politikov.



Ženeva - Šírenie opičích kiahní v mnohých krajinách sveta aj naďalej predstavuje ohrozenie verejného zdravia medzinárodného významu. Dnes o tom rozhodla Svetová zdravotnícka organizácia na základe odporúčania nezávislého výboru odborníkov.



Soul - Severná Kórea vypálila 100 delostreleckých granátov do nárazníkovej zóny v oblasti námornej hranice s Južnou Kóreou.



Praha - Včera zomrela česká diplomatka a veľvyslankyňa vo Švajčiarsku a Lichtenštajnsku Kateřina Fialková. Po páde komunistického režimu v roku 1989 patrila k osobnostiam, ktoré priviedli Česko do medzinárodných organizácií.



Astana - Kazašský protikorupčný úrad oznámil, že skonfiškoval šperky v hodnote vyše 230 miliónov dolárov. Do prípadu je zapletený synovec bývalého prezidenta Nursultana Nazarbajeva.



Bratislava - Na Hlavnom námestí v Bratislave už stojí vianočný stromček. Je to 40 rokov starý, 12 metrov vysoký smrek pichľavý. Do centra mesta ho doviezli od darcov z mestskej časti Karlova Ves zo Sološnickej ulice.



New York - Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar prispel jednou asistenciou k víťazstvu New Jersey na ľade Vancouveru 5:2. Adam Ružička z Calgary zasa absolvoval v NHL proti Seattlu sezónny debut, počas ktorého odohral 5:33 minúty.



Bratislava - Futbalisti Slovana Bratislava odleteli do Vilniusu. Slovan je po minulotýždňovom triumfe nad Pjunikom 2:1 na čele H-skupiny Európskej konferenčnej ligy, no k istote postupu potrebuje zajtra bodovať vo Vilniuse s domácim Žalgirisom.