Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR vo štvrtok 24. novembra 2022 - 11.45 h.



Bratislava - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil guvernéra Národnej banky Slovenska a exministra financií Petra K. z prečinu podplácania.

Na snímke guvernér NBS Peter Kažimír počas tlačovej konferencie na tému: "Obnova Európy po pandémii COVID-19 " 29. júna 2020 v Bratislave.
Foto: TASR Martin Baumann


Košice - Predsedovia vlád krajín Vyšehradskej skupiny sa stretli v Košiciach, kde sa koná samit v rámci slovenského predsedníctva vo V4. Do Košíc prišli všetci premiéri krajín V4. Okrem slovenského premiéra Eduarda Hegera aj český premiér Petr Fiala, maďarský premiér Viktor Orbán i predseda poľskej vlády Mateusz Morawiecki. Ten uviedol, že Poľsko spolu s Českom a Slovenskom na ňom požiada Maďarsko, aby urýchlene ratifikovalo vstup Fínska a Švédska do NATO.
Na snímke premiér SR Eduard Heger (vpravo) víta maďarského premiéra Viktora Orbána pred summitom predsedov vlád V4, v Košiciach 24. novembra 2022.
Foto: TASR - František Iván



Bratislava/Prešov - Európska komisia schválila operačný Program Slovensko. Slovenská republika bude môcť začať využívať takmer 13 miliárd eur z nových eurofondov.



Praha - Od Európskej komisie bude Slovensko požadovať jasné usmernenie v uplatňovaní readmisnej dohody a v tom, ako postupovať v návratovej politike voči tretím krajinám. Chceme Európsku komisiu zároveň požiadať, aby naše opatrenia voči nelegálnej migrácii boli financované z európskych peňazí. Povedal to minister vnútra Roman Mikulec po rokovaní s rezortnými partnermi z Česka, Maďarska a Rakúska.
Na snímke zľava rakúsky minister vnútra Gerhard Karner, český minister vnútra Vít Rakušan, minister vnútra SR Roman Mikulec a maďarský minister vnútra Sándor Pintér po rokovaní o migrácii 24. novembra 2022 v Prahe.
Foto: TASR - Barbora Vizváryová



Bratislava - Doplňujúce komunálne voľby sa budú konať 25. marca 2023. Starostu a poslancov si budú voliči vyberať v 47 obciach, v ktorých sa 29. októbra voľby nekonali alebo sa z rôznych dôvodov musia voľby opakovať.



Brusel/Štrasburg - Slovenská republika zlepšila opatrenia na boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu, pričom preukázala dobrý pokrok v úrovni dodržiavania štandardov Finančnej akčnej skupiny. Uviedol to orgán Rady Európy pre boj proti praniu špinavých peňazí Moneyval.



Bratislava - Prostredníctvom 1192 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 145 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudli tri obete. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 315 pacientov.



Bratislava - Ministerstvo školstva vyhlásilo výberové konanie na obsadenie funkcie generálneho riaditeľa Výskumnej agentúry. Žiadosti je možné poslať do 5. decembra.



Kyjev - Po včerajšej vlne útokov na Ukrajinu je bez dodávok elektriny ešte stále 70 percent územia Kyjeva, uviedol tamojší primátor Vitalij Kličko.



Kyjev - Synoda ukrajinskej pravoslávnej cirkvi moskovského patriarchátu odvolala z funkcie troch biskupov, ktorých Bezpečnostná služby Ukrajiny obvinila z proruskej orientácie. Z funkcií boli oficiálne uvoľnení aj dvaja biskupi, ktorí medzičasom ušli do Ruska.



Peking - Čína zaznamenala dosiaľ vôbec najvyšší denný prírastok počtu nakazených koronavírusom od vypuknutia pandémie. Za včerajšok v tejto krajine pribudlo rekordných 31.444 nových prípadov nákazy, z ktorých až 27.517 bolo bezpríznakových.



Moskva - Ruskí zákonodarcovia v Štátnej dume – dolnej komore ruského parlamentu – v poslednom čítaní jednohlasne schválili návrh zákona o zákaze akejkoľvek "propagandy LGBTI" v Rusku.



Kábul - Taliban oficiálne priznal prvý trest bičovaním. Afganský súd nariadil zbičovanie 11 mužov a troch žien po tom, čo boli uznaní za vinných za krádež a prečiny proti morálke.



New York - Juraj Slafkovský si pripísal asistenciu pri víťazstve Montrealu nad Columbusom 3:1.

- Z víťazstva sa tešil aj obranca Martin Fehérváry, ktorého Washington zdolal Philadelphiu 3:2 po predĺžení.

- Pavol Regenda nastúpil za Anaheim pri výhre "káčerov" nad New Yorkom Rangers 3:2, v bránke hostí sa predstavil Jaroslav Halák.

- Tomáš Tatar nezabránil ukončeniu rekordnej 13-zápasovej série víťazstiev New Jersey Devils, o ktoré sa postaralo Toronto. Na ľade súpera uspelo 2:1.

- Calgary v zostave s Adamom Ružičkom podľahlo Pittsburghu 1:2 po nájazdoch.

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský si pripísal asistenciu pri víťazstve Montrealu nad Columbusom 3:1 .
Foto: TASR/AP