Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR vo štvrtok 1. decembra 2022 - 11.45 h.



Bratislava - Minister vnútra Roman Mikulec ostáva vo funkcii. Poslanci Národnej rady ho dnes neodvolali. Za vyslovenie nedôvery hlasovalo 71 poslancov zo 143 prítomných, proti bolo 47, zdržali sa 23, dvaja nehlasovali.



Bratislava Rozprava k návrhu zákona o štátnom rozpočte na rok 2023 sa dopoludnia skončila. Hlasovať o zákone roka by sa malo v piatok 9. decembra.



Bratislava - Nemocnice by mali na ďalšie oddlžovanie dostať 258 miliónov eur. Dopoludnia to schválila vláda. Návrh musí ešte odobriť parlament.



Bratislava Domácnostiam by sa v budúcom roku mala cena plynu zvýšiť o 15 %, cena elektriny sa nezmení. O 15 % by sa mala zvýšiť aj cena tepla. Na dnešnej tlačovej konferencii po rokovaní vlády o tom informoval premiér Eduard Heger.



Bratislava - Ministerstvo zdravotníctva spustilo výzvy zo zdrojov z plánu obnovy na modernizáciu starostlivosti o duševné zdravie. Celkovo je na ne alokovaných takmer 28 miliónov eur.



Bratislava - Opozičná SaS podá do Národnej rady návrh na vyslovenie nedôvery vláde, vyzbierala podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze. Informovali o tom dopoludnia predstavitelia strany.



Bratislava - Od decembra sa na Slovensku vydávajú biometrické občianske preukazy s bezkontaktným čipom. Doteraz vydané staršie typy občianskych preukazov možno používať do konca doby ich platnosti.



Bojnice - Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach bude naďalej poskytovať zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu. Všetkých 55 lekárov, ktorí podali výpovede, ich stiahlo.

– V Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici stiahli včera výpovede všetci lekári.

- Takmer všetci lekári v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura Košice stiahli svoje výpovede.

- Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky pokračuje v plnej prevádzke a zrušila odklad plánovaných operácií. Svoje výpovede stiahli všetci lekári.

- Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove bude od soboty poskytovať úplnú zdravotnú starostlivosť. Výpovede stiahli všetci 144 lekári a nastúpili do práce.

- Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku bude naďalej poskytovať zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu. Všetci lekári, ktorí podali výpovede, ich stiahli.

- Fakultná nemocnica Trnava pokračuje v bežnom režime. K dnešnému dňu boli stiahnuté všetky výpovede lekárov.



Brusel - České predsedníctvo v Rade EÚ a Európsky parlament dosiahli včera večer predbežnú dohodu na znení nariadenia o autonómnych colných kvótach. Pomôže to upraviť vzťahy medzi EÚ a Spojeným kráľovstvom po brexite.



Ženeva - OSN požiadala o rekordnú sumu 51,5 miliardy dolárov na humanitárnu pomoc na budúci rok. Pre množstvo ozbrojených konfliktov vrátane vojny na Ukrajine, klimatickú zmenu a pandémiu covidu čelí kríze čoraz viac ľudí a niektorí dokonca hladomoru.



Kyjev - Takmer šesť miliónov ľudí na Ukrajine nemá v prvý zimný deň zabezpečené dodávky elektrickej energie. Oznámil to v noci na dnes ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.



Washington - Washington uvažuje nad výrazným rozšírením výcviku, ktorý ukrajinským vojakom poskytuje americká armáda. Výcvik by mesačne mohlo absolvovať až 2500 ukrajinských vojakov na vojenskej základni USA v Nemecku.



Bratislava – Zrekonštruovanú Slovenskú národnú galériu v Bratislave sprístupnia pre verejnosť v nedeľu 11. decembra. Informovalo o tom vedenie národnej zbierkotvornej inštitúcie a Ministerstva kultúry.

Na snímke zrekonštruovaná Slovenská národná galéria (SNG) v Bratislave vo štvrtok 1. decembra 2022.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Bratislava - Prostredníctvom 803 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 130 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudla jedna obeť.



New York - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák dosiahol svoje prvé víťazstvo v drese New Yorku Rangers. V nočnom zápase NHL inkasoval na ľade Ottawy Senators iba jeden gól z 35 striel a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. Jazdci zvíťazili 3:1.



Dauha - Lionel Messi zažil včera na štadióne v katarskej Dauhe pamätný večer. Proti Poľsku odohral rekordný 22. zápas v drese Argentíny na futbalových MS a odpútal sa od legendárneho krajana Diega Maradonu.

Wojciech Szczesny chytá Messimu pokutový kop v súboji Poľsko - Argentína na majstrovstvách sveta vo futbale v katarskom meste Dauha v stredu 30. novembra 2022.
Foto: TASR/AP