Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v piatok 2. decembra 2022 - 11.45 h.



Bratislava - Poslanci Národnej rady pokračujú v rokovaní na 78. schôdzi. V úvode štvrtého rokovacieho dňa ich čakali viaceré správy. Venovali sa napríklad správe o členstve Slovenska v Európskej únii za rok 2021. Poslanci by mali rozhodnúť aj o novele zákona o dani z príjmov a o novele zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice.



Bratislava - Každý jeden poslanec, ktorý vidí masívnu pomoc pre ľudí, musí zahlasovať za rozpočet na budúci rok. V diskusnej relácii televízie Joj Na hrane to uviedol predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. Garantoval, že koalícia nebude kupovať žiadne hlasy na schválenie rozpočtu.



Košice – Ústavný súd rozhodol o porušení práv sťažovateľa, ktorý bol 63 dní nezákonne zaistený a už päť rokov sa domáha náhrady nemajetkovej ujmy.



Bratislava - Prostredníctvom 710 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 125 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudli tri obete. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 332 pacientov.

Ilustračné foto.
Foto: TASR - Dano Veselský


Bratislava - Štatistický úrad informoval, že počet ľudí bez práce podľa Výberového zisťovania pracovných síl v 3. štvrťroku medziročne klesol o 10,6 percenta a dosiahol 167.900 osôb. Nezamestnaných tak ubúdalo už piaty štvrťrok po sebe.



Bratislava - Priemerná nominálna mesačná mzda zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky podľa Štatistického úradu počas 3. štvrťroka 2022 vzrástla medziročne o 9,4 percenta na 1296 eur.

Ilustračná snímka.
Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková


Bratislava – Štátna školská inšpekcia vykonala v školskom roku 2021/2022 viac ako 1430 inšpekcií v 1230 štátnych, 106 súkromných a 96 cirkevných školách. Inšpekcii doručili aj 550 podaní, pričom prešetrených z celkového počtu bolo 137.



Bratislava - Do 6. februára 2023 sa môžu prihlásiť kandidáti na riaditeľa Fondu na podporu umenia.



Trnava - Prímestská autobusová doprava v Trnavskom kraji prejde zásadnou zmenou. Od 1. januára 2023 vstúpi do platnosti zónové členenie a spolu s ním aj možnosť využívať predplatné cestovné lístky.



Bratislava - Betlehemské svetlo príde na Slovensko už po 33. raz, skauti ho prinesú z Rakúska v sobotu 10. decembra.



Praha - Na ukrajinský konzulát v Brne ráno doručili podozrivú zásielku, ktorá typovo zodpovedala zásielkam zachyteným v Španielsku. Polícia a hasiči preto evakuovali budovu konzulátu a jej okolie.



Berlín/Kyjev - Nemecko posiela po masívnom ruskom ostreľovaní na Ukrajinu ďalších 320 elektrických generátorov.



Budapešť - Medzi Európskou úniou a Maďarskom existujú v niektorých dôležitých a zásadných otázkach názorové rozdiely, a preto Brusel nemá maďarskú vládu rád. V súvislosti so zmrazením častí eurofondov to vyhlásil predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.



Sydney - Fínska premiérka Sanna Marinová zhodnotila spôsobilosti Európy v súvislosti s ruskou vojnou na Ukrajine, pričom uviedla, že "nie sme dosť silní", aby sme sami čelili Rusku. "Musím k vám byť veľmi úprimná, brutálne úprimná, Európa momentálne nie je dostatočne silná. Bez Spojených štátov by sme boli v problémoch," uviedla premiérka Marinová.



New York - Juraj Slafkovský prispel v noci na piatok v NHL gólom k triumfu Montrealu na ľade Calgary 2:1 a pripísal si na konto štvrtý presný zásah v sezóne. Útočník Calgary Adam Ružička zaznamenal asistenciu.
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský prispel v noci na piatok v NHL gólom k triumfu Montrealu na ľade Calgary 2:1.
Foto: TASR/AP

- Strelecky sa presadil aj obranca Washingtonu Martin Fehérváry, Capitals však prehrali na ľade Seattlu Kraken 2:3 po predĺžení.

- Obranca Erik Černák sa podieľal asistenciou na triumfe Tampy Bay vo Philadelphii 4:1.



Bratislava - Richard Varga a Ivana Kuriačková zvíťazili v ankete Triatlonista roka za rok 2022.