Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v utorok 6. decembra 2022 - 11.45 h.



BratislavaVýrobcovia energií zo zariadení s inštalovaným výkonom nad 0,9 megawattu a tiež dodávatelia energií budú platiť daň z nadmerného príjmu. Vyplýva to z novely zákona o energetike, ktorú schválilo plénum Národnej rady. Poslanci o nej rokovali v skrátenom legislatívnom konaní.



Bratislava - Polícia rieši trestné oznámenie na exministra hospodárstva Richarda Sulíka. Týka sa podozrenia zo spáchania obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a obzvlášť závažného zločinu zneužívania právomocí verejného činiteľa.
Na snímke minister hospodárstva SR v demisii a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS) odpovedá na otázky novinárov pred 100. rokovaním vlády SR o aktuálnej situácii v energetike v Bratislave 2. septembra 2022.
Foto: TASR - Jaroslav Novák



Bratislava - OĽANO trvá na svojom vete k novele Ústavy Slovenskej republiky v súvislosti s predčasnými voľbami a skrátením volebného obdobia z dielne Sme rodina. Hnutie Borisa Kollára návrh zatiaľ nestiahlo. Novela je stále v programe aktuálnej schôdze Národnej rady.



Bratislava - Pokiaľ sa koalícia dohodne s nezaradenými poslancami okolo Tomáša Tarabu na termíne predčasných volieb, trojica poslancov nebude hlasovať za pád vlády. Súčasťou dohody by mohla byť aj podpora štátneho rozpočtu. Pre TASR to potvrdil Tomáš Taraba.

- Návrh na vyslovenie nedôvery vláde podali poslanci SaS spolu s nezaradenými poslancami okolo Petra Pellegriniho. O návrhu sa má začať rokovať vo štvrtok (8. 12.).



Bratislava - Predseda vlády Eduard Heger odcestoval do Albánska, kde sa zúčastní na samite EÚ - západný Balkán v Tirane. Témami stretnutia by mali byť spolupráca, vojna na Ukrajine či migrácia cez západobalkánsku trasu.



Bratislava - Stabilizačný príspevok sa netýka takmer 70 percent poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Upozornil na to Zväz ambulantných poskytovateľov, ktorý žiada vládu, aby prestala vytvárať nerovnováhu medzi zdravotníkmi a začala sa zaoberať kritickou situáciou v ambulantnom sektore.



BratislavaVo veku 95 rokov zomrela včera v neskorých večerných hodinách herečka Mária Kráľovičová.

Mária Kráľovičová - herečka, členka činohry Slovenskéhonárodného divadla v Bratislave.
Foto: Vtedy TASR


Bratislava - Prostredníctvom 1030 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 161 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudli tri obete. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 398 pacientov.



Rimavská Sobota - Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Rimavskej Sobote uložil opozičnej strane Smer-SD za organizáciu protivládneho protestu v čase platnosti protipandemických opatrení v októbri 2021 pokutu vo výške 5000 eur. Rozhodnutie nie je právoplatné.



BratislavaObhajoba finančníka Jaroslava H. podala sťažnosť proti obvineniu súvisiaceho s kauzou Gorila v deň jeho doručenia 1. decembra. Dôvody sťažnosti doplní dodatočne. Pre TASR to potvrdil právny zástupca obvineného Martin Škubla.

Na snímke spolumajiteľ finančnej skupiny Penta a predvolaný svedok Jaroslav Haščák.
Foto: TASR - Jakub Kotian


Moskva - Vojenské letisko v ruskej Kurskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou sa stalo terčom dronového útoku, oznámil tamojší gubernátor Roman Starovojt. Stalo sa tak deň po tom, čo Moskva obvinila Kyjev z útokov dronmi na letecké základne v Saratovskej a Riazanskej oblasti. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.



Kyjev/Londýn - Od začiatku vojny na Ukrajine bolo zabitých 443 detí a viac ako 853 ich bolo zranených. Uviedla to ukrajinská generálna prokuratúra v tlačovej správe o bilancii 286. dňa vojny rozpútanej Ruskom. Prokuratúra upozornila, že zverejnené údaje nie sú konečné - ide len potvrdené prípady úmrtí alebo zranení.

Ľudia si prezerajú materiálne škody na obytnej budove po ruskom raketovom útoku v Kyjeve v stredu 23. novembra 2022.
Foto: TASR/AP


Moskva - Ruské ministerstvo obrany informovalo, že v severnej časti sporných Kurilských ostrovov rozmiestnilo súčasti mobilného raketového systému na ochranu pobrežia.



Skierniewice - Slovenská reprezentantka Ivana Horná sa stala majsterkou Európy v klasickom silovom trojboji. Svoj štvrtý titul získala počas víkendového šampionátu v poľskom meste Skierniewice.



New York - Slovenský útočník Adam Ružička sa tešil z výhry Calgary nad Arizonou 3:2. Dvadsaťtriročný hráč si do štatistík pripísal jednu strelu na bránku, tri bodyčeky a jeden mínusový bod.

Na snímke vpravo slovenský center Calgary Adam Ružička strieľa gól, vľavo prekonaný brankár Islanders Iľja Sorokin v zápase hokejovej NHL Calgary Flames - New York Islanders v noci na 13. februára 2022.
Foto: TASR/AP


Juraj Slafkovský nebodoval v zápase Montrealu, ktorý viedol nad Vancouverom po prvej tretine 4:0, no nakoniec prehral 6:7 po predĺžení. Osemnásťročný útočník si do štatistík pripísal plusový bod a dva hity.



Brankár Jaroslav Halák kryl chrbát Igorovi Šesťorkinovi, ktorý doviedol New York Rangers k triumfu nad St. Louis Blues 6:4.