Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR vo štvrtok 8. decembra 2022 - 11.45 h.



Bratislava - Návrhmi z dielne podpredsedu vlády Štefana Holého začalo plénum Národnej rady ôsmy rokovací deň 78. schôdze. Popoludní čaká poslancov mimoriadna schôdza o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde, ktorú iniciovala SaS a poslanci okolo Petra Pellegriniho.



Bratislava/Viedeň - Ukrajina bude potrebovať počas tohtoročnej zimy solidaritu a podporu svojich spojencov, aby mohla na jar spustiť ešte väčšiu ofenzívu a opätovne dobyla od Rusov ešte viac svojho územia. Dnes to na stretnutí predstaviteľov politickej skupiny Európskej ľudovej strany v Európskom parlamente vo Viedni uviedol slovenský premiér Eduard Heger.



Bratislava – Schválenie novely Zákonníka práce, ktorou sa od júna budúceho roka rozmrazili príplatky za prácu v noci, počas víkendov a sviatkov, je nedomyslené a v konečnom dôsledku môže zamestnancom aj uškodiť. Upozornil na to opozičný poslanec Ján Oravec (SaS).



Bratislava - Prostredníctvom 885 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 154 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudli tri obete. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 399 pacientov.
Ilustračné foto.
Foto: TASR - Dano Veselský



Bratislava - Únia miest Slovenska a platforma Budovy pre budúcnosť adresujú vláde návrh, ako spoločne a strategicky riešiť aktuálnu energetickú a klimatickú krízu. Vyžadujú si okamžité riešenia aj dlhodobé a strategické kroky.



Bratislava - Za prácou či do školy do Bratislavského kraja denne prichádza 58.293 osôb. Vyplýva to z minuloročného Sčítania obyvateľov, domov a bytov. Najviac ľudí prichádza z Trnavského a Nitrianskeho kraja.



Bratislava - Bratislavský samosprávny kraj bude po tretí raz očkovať proti HPV vírusu. Očkovať bude zajtra popoludní v zdravotnom stredisku na Rovniankovej ulici v Petržalke.



Prešov - V prímestskej autobusovej doprave na východnom Slovensku budú od nedele 11. decembra platiť nové cestovné poriadky. Najväčšie zmeny sa týkajú oblasti dolného Spiša.



Poprad - V popradskej nemocnici platí zákaz návštev už aj na geriatrickom oddelení. Dôvodom je aktuálna epidemiologická situácia.



Bratislava - Slovenská pošta zaznamenáva najmä v závere roka zvýšené množstvo zásielok s nedovoleným obsahom, ktoré smerujú do zahraničia. Ak sa medzi zásielkami určených na leteckú prepravu vyskytne zásielka s nedovoleným obsahom, komplikuje a spomaľuje to vypravenie lietadla a v konečnom dôsledku aj doručenie zásielok.



Brusel - Rakúsko bude vetovať vstup Rumunska a Bulharska do schengenského priestoru, vyhlásil pred zasadnutím ministrov vnútra členských krajín Európskej únie v Bruseli rakúsky minister Gerhard Karner.



Budapešť - V Maďarsku sa dnes ráno začal celoštátny štrajk učiteľov, ktorý vyhlásili Demokratický odborový zväz pedagógov a Odborový zväz pedagógov. Štrajk pedagógov podporujú aj žiaci a študenti.



Moskva/Minsk - Rusko oznámilo, že jeho vojaci sa zúčastňujú na taktických cvičeniach v Bielorusku.



Moskva/Londýn - Pre podozrenie z korupcie zadržali v Moskve predstaviteľa leteckej spoločnosti ruského ministerstva obrany, ktorá údajne pomáha pri preprave žoldnierov naverbovaných do súkromnej vojenskej spoločnosti známej ako Vagnerova (Wagnerova) skupina.



San Francisco - Americká sociálna sieť Twitter plánuje zvýšiť cenu svojho produktu Twitter Blue, modrej ikony, ktorá označuje overený profil. Poplatok sa má zvýšiť na 11 USD (10,45 eura) mesačne zo 7,99 USD, ak sa platí prostredníctvom aplikácie pre iPhone, a na 7 USD pri platbe na webovej stránke siete.



New York - Slovenský hokejista Adam Ružička sa v noci na dnes podieľal v NHL dvomi asistenciami na domácom víťazstve Calgary nad Minnesotou 5:3.

Na snímke slovenský útočník Adam Ružička sa blysol troma bodmi pri triumfe Calgary nad Washingtonom 5:2 a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu v noci na 4. decembra 2022.
Foto: TASR/AP


Montreal - Slovenský hokejista Juraj Slafkovský pravdepodobne neposilní reprezentačný tím na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov. Výkonný viceprezident Montrealu Canadiens Jeff Gorton povedal, že 18-ročný útočník pravdepodobne zostane s klubom NHL aj počas šampionátu.



Dauha - Počas futbalových majstrovstiev sveta v Katare prišiel o život robotník pochádzajúci z Filipín. Jeho úmrtie potvrdila Medzinárodná futbalová federácia.