Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

Správy TASR – 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Svet/Bratislava 21. decembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v stredu 21. decembra 2022 – 11.45 h.



Bratislava - Národná rada rokovala o zákone o solidárnom príspevku. Rokovanie však prerušili do 14.00 hodiny. Popoludní by sa malo pristúpiť k otvoreniu diskusie o štátnom rozpočte na budúci rok, v rámci ktorej by doň mali pribudnúť pozmeňujúce návrhy.



Bratislava - Ak štátny rozpočet nebude tento rok schválený, po 1. januári 2023 bude mať štát prostriedky len na kompenzácie pre dodávateľov tepla. Vyčlenené prostriedky by už nestačili na kompenzácie pre dodávateľov plynu. Uviedol to dočasne poverený minister hospodárstva Karel Hirman.

Na snímke minister hospodárstva Karol Hirman počas tlačovej konferencie k prelomovej dohode na zasadnutí Rady pre dopravu, telekomunikácie a energetiku, vyjadrenie k zmluve so Slovenskými elektrárňami a pomoc s energiami na rok 2023. V Bratislave, 21. decembra 2022.
Foto: TASR - Michal Svítok


Bratislava - Ministerstvo spravodlivosti vyhlásilo priame vyzvania na rekonštrukciu budov súdov z prostriedkov plánu obnovy. Na rekonštrukciu a obstaranie budov je určených približne 182 miliónov eur.



Bratislava - Zdravotné poisťovne za tretí štvrťrok vracajú doplatky za lieky viac ako 72.000 poistencom. Posielajú im dokopy vyše 1,4 milióna eur. Poistenci dostávajú peniaze automaticky na účet alebo poukážkou.



Bratislava - Prostredníctvom 784 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 157 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudli štyri obete. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 499 pacientov.



Bratislava - V Žiline sa vykoľajil vlak. Osobná doprava v žilinskej vlakovej stanici je prerušená.



Bratislava - Hoci financovanie verejnoprávneho vysielateľa bez koncesionárskych poplatkov je legitímna úvaha, v aktuálnom kontexte bez predchádzajúcej odbornej diskusie a detailov je zbytočným politickým dobrodružstvom. V stanovisku k medializovanej dohode na zrušení úhrad za služby verejnosti RTVS to uviedol predseda Rady RTVS Igor Gallo.

Na archívnej snímke predseda Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Igor Gallo.
Foto: TASR - Jakub Kotian


Bratislava - Tomáš Drucker sa nebude opätovne uchádzať o funkciu predsedu mimoparlamentnej strany Dobrá voľba a Umiernení.



Bratislava - Počet Sloveniek, ktoré užívajú antikoncepciu, klesá. V roku 2014 ju užívalo 269.586 žien, vlani evidovali gynekológovia 161.109 jej užívateliek. Vyplýva to z dát, ktoré na webe zverejnilo Národné centrum zdravotníckych informácií.



Bratislava - Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety vystaví kondolenčnú knihu na pamiatku ich zakladateľa a emeritného rektora Vladimíra Krčméryho, ktorý zomrel včera vo veku 62 rokov.



Washington - Svetová banka schválila nový balík pomoci Ukrajine v hodnote 610 miliónov dolárov, ktoré sú určené na zabezpečenie chodu základných služieb a podporu zdravotnej starostlivosti počas prebiehajúcej vojny.



Washington - Biely dom potvrdil, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes pricestuje na návštevu Washingtonu. Bude to jeho prvá cesta do zahraničia od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu z 24. februára.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Foto: TASR/AP


Minsk - Bielorusko vydalo výnos, ktorý dočasne obmedzí prístup k častiam juhovýchodnej Homeľskej oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou i Ruskom.



Truro - V kádri slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov nastala zmena na brankárskom poste. Mužstvo opustil Ján Korec, ktorého nahradil Adam Gajan z tímu Green Bay Gamblers v USHL.



New York - Hokejisti New Jersey so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom predĺžili sériu prehier v NHL už na šesť zápasov. V noci na dnes podľahli domácej Caroline 1:4.

–– Neuspela ani Tampa Bay s obrancom Erikom Černákom, prehrala v Toronte 1:4 a ukončila šnúru piatich víťazstiev.

–– Adam Ružička sa jednou asistenciou podieľal na víťazstve Calgary na ľade San Jose 7:3.



New York - Marián Studenič a Martin Pospíšil v noci na dnes strelili v nižšej zámorskej súťaži AHL po dva góly. Studenič dvoma gólmi pomohol Texasu Stars k víťazstvu 6:1 nad Rockfordom Ice Hogs. Prvou hviezdou zápasu sa stal aj Pospíšil, ktorý sa dvomi gólmi podieľal na triumfe Calgary Wranglers nad Ontariom Reign 4:1.



Bratislava - Americký hokejista William Rapuzzi nebude ďalej obliekať dres HC Slovan Bratislava. Úradujúci slovenský majster sa dohodol s 32-ročným útočníkom na predčasnom ukončení kontraktu.