Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Svet/Bratislava 18. januára (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v stredu 18. januára 2023 - 11.45 h.

Kyjev - Pád vrtuľníka, ku ktorému došlo v meste Brovary pri Kyjeve, si vyžiadal životy troch najvyššie postavených predstaviteľov ukrajinského ministerstva vnútra. Zahynul minister vnútra Denys Monastyrskyj, jeho prvý námestník Jevhen Jenin a štátny tajomník Jurij Lubkovyč. Nešťastie si vyžiadalo 18 obetí vrátane troch detí.



Brusel - Ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ označil úmrtie ministra vnútra Denysa Monastyrského za obrovskú stratu pre vládu aj celý štát. Zároveň ohlásil, že nariadil okamžité zriadenie špeciálnej vyšetrovacej skupiny, ktorá detailne prešetrí všetky okolnosti tejto tragédie. Vyjadril tiež úprimnú sústrasť rodinám všetkých obetí.



Bratislava - Dočasne poverený premiér Eduard Heger vyjadril ľútosť nad tragickým úmrtím ukrajinského ministra vnútra Denysa Monastyrskyja. "Som veľmi zarmútený touto zdrvujúcou správou z dnešného rána," uviedol Eduard Heger. Zároveň vyjadril svoju úprimnú sústrasť všetkým pozostalým.



Bratislava - Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď vyjadril ľútosť nad tragickou nehodou vrtuľníka, pri ktorej zahynul aj ukrajinský minister vnútra Denys Monastyrskyj. Sústrasť rodine, veľvyslanectvu Ukrajiny, ako aj celej Ukrajine nad tragickým úmrtím ukrajinského ministra vnútra vyjadril aj dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec.

Pohľad na miesto, kde sa zrútil vrtuľník na civilnú infraštruktúru v meste Brovary na predmestí Kyjeva na Ukrajine v stredu 18. januára 2023.
Foto: TASR


Bratislava - Dočasne poverený premiér Eduard Heger bude s predstaviteľmi strán OĽANO, Za ľudí, Sme rodina a SaS rokovať popoludní na Úrade vlády. Rozprávať sa majú o termíne predčasných parlamentných volieb.



Bratislava - Premiér Eduard Heger vyjadril ľútosť nad tragickou udalosťou, ktorá sa stala včera večer v Michalovciach. Včera podvečer našli v jednom z bytov na sídlisku v Michalovciach štyri osoby bez známok života. Podľa medializovaných informácií je za tragédiou streľba, obeťami majú byť dvaja dospelí a dve deti.



Bratislava - Do Policajného zboru by opäť mohli prijímať uchádzačov od 18 rokov. Zrušiť sa má štátna služba kadeta. Príplatok za nerovnomernosť času služby sa má nahradiť premenlivým príplatkom. Upraviť sa má aj rozpätie príplatku za riadenie. Vyplýva to z návrhu novely zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, ktorú poslanci Lukáš Kyselica a Jana Majorová Garstková predložili do Národnej rady.



Bratislava - Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský neuspel so svojou sťažnosťou na Európskom súde pre ľudské práva, ktorá sa týkala zákonnosti väzby. Súd zamietol sťažnosť pre nevyčerpanie vnútroštátnych prostriedkov nápravy.



Bratislava – V referende, ktoré sa bude konať v sobotu 21. januára, budú môcť hlasovať aj ľudia v izolácii alebo karanténe z dôvodu ochorenia COVID-19. Ak chcú hlasovať, musia o to požiadať najneskôr do piatka 20. januára do 12.00 hodiny.

Na snímke prenosná volebná schránka pre okrskové volebné komisie pre referendum.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Banská Bystrica - Nočné sneženie prinieslo v Banskobystrickom samosprávnom kraji ďalšie výpadky elektriny. Dnes ráno zostalo bez elektriny viac ako 10.000 domácností. Najhoršie sú na tom okresy Brezno, Detva, Poltár a Rimavská Sobota.



Moskva - Rusko rozšírilo svoj zoznam predstaviteľov Európskej únie, na ktorých uvalilo sankcie. Ide o reakciu na decembrový deviaty balík sankcií Únie voči Moskve. Uviedlo to ruské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré však nezverejnilo mená predstaviteľov a subjektov pridaných na sankčný zoznam.



New York - Martin Fehérváry zaznamenal v noci na dnes v NHL gól a asistenciu. Washington však prehral doma s Minnesotou 2:4.

- Montreal bez zraneného Juraja Slafkovského zdolal doma Winnipeg 4:1.



Melbourne - Alex Molčan neuspel v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Šiestemu nasadenému Kanaďanovi Felixovi Augerovi Aliassimeovi podľahol po päťsetovom boji 6:3, 6:3, 3:6, 2:6, 2:6. Posledným slovenským želiezkom v singli tak zostala kvalifikantka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá vo štvrtok nastúpi proti Talianke Camile Giorgiovej.