Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 6. marca (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v pondelok 6. marca 2023 - 11.45 h.



Jeruzalem/Bratislava - Dočasne poverený slovenský premiér Eduard Heger sa včera v Jeruzaleme stretol s izraelským predsedom vlády Benjaminom Netanjahuom. Diskutovali o prehĺbení spolupráce medzi oboma krajinami, najmä v oblasti technológií, inovácií a cestovného ruchu, ako aj o regionálnych otázkach.

- Dnes sa Eduard Heger stretne s prezidentom Isaacom Herzogom a navštívi Weizmannov vedecký inštitút. V Jeruzaleme tiež navštívi pamätník obetiam holokaustu Jad Vašem.



Bratislava - Pri miestnom referende v Bratislave a Košiciach by sa mohlo znížiť kvórum na jeho platnosť. Vyplýva to z novely zákona o zahraničnej službe, ktorú do Národnej rady Slovenskej republiky predložili poslanci OĽANO.



Bratislava - Novozvolený český prezident Petr Pavel pricestuje budúci pondelok (13. 3.) na nástupnú dvojdňovú návštevu Slovenska.



Bratislava - Asociácia nemocníc Slovenska odmieta politické zásahy a spochybňovanie výsledkov výzvy z plánu obnovy na veľké investičné projekty. Chce sa obrátiť na Európsku komisiu, aby dohliadla na transparentnosť. TASR o tom informoval riaditeľ kancelárie asociácie Miroslav Valaštík.



Bratislava - Na hraničných priechodoch s Ukrajinou treba zajtra pre inováciu informačných systémov počítať so zdržaním. Polícia Slovenskej republiky odporúča vodičom, aby si cesty na Ukrajinu ani z Ukrajiny zajtra neplánovali.



Bratislava - Ochranári nasadia medveďom GPS obojky, ktoré budú monitorovať ich prípadný pohyb v okolí obce. Obojky ich nebudú v pohybe nijako obmedzovať a každé dve hodiny budú vysielať ich GPS pozíciu. Pre TASR to uviedla Štátna ochrana prírody Slovenskej republiky.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR - František Iván


Bratislava - Hraničnými priechodmi s Ukrajinou prešlo v uplynulom týždni (27. 2. - 5. 3.) na Slovensko 14.992 osôb. O dočasné útočisko požiadalo 731 žiadateľov. Naopak na výstupe zo Slovenska na Ukrajinu prešlo 16.487 ľudí.



Bratislava - Študentka, ktorú minulý týždeň postrelili na Akadémii Policajného zboru v Bratislave, je stabilizovaná. Naďalej zostáva hospitalizovaná. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.



Kyjev - Ukrajinské vzdušné sily oznámili, že v noci na dnes zostrelili 13 dronov vypustených z územia južného Ruska. TASR správu prevzala z agentúry AFP. Šéf vojenskej administratívy Kyjeva Serhij Popko povedal, že drony smerovali na Kyjev. V tomto meste sa dnes skoro ráno rozozvučali výstražné sirény.



Kyjev - Dvaja vysokopostavení predstavitelia nemeckej vládnej Sociálnodemokratickej strany (SPD) dnes navštívili ukrajinskú metropolu Kyjev. TASR prevzala správu z agentúry DPA.



Kyjev - Ruský minister obrany Sergej Šojgu navštívil východoukrajinské mesto Mariupol, oznámilo dnes ruské ministerstvo obrany. TASR o tom informuje podľa správ denníka The Guardian, ktorý sa odvoláva na agentúru Reuters a ruskú službu stanice BBC.



Moskva - Najmenej jedna osoba utrpela dnes zranenia, keď protivzdušná obrana v Belgorodskej oblasti na juhozápade Ruska zneškodnila tri rakety. Uviedol to miestny gubernátor Viačeslav Gladkov. Nenaznačil však, kto rakety na Belgorodskú oblasť vypálil, pričom v minulosti z podobných útokov obvinil ukrajinské sily. TASR informuje podľa správy agentúry Reuters.


Londýn - Ruská armáda nasadzuje v dôsledku vysokých strát vojenskej techniky na front na Ukrajine 60-ročné tanky T-62. Uviedlo to v pravidelnej správe o situácii na Ukrajine britské ministerstvo obrany.



Kyjev/Moskva - Pozícia Ruska na frontovej línii v Bachmute na východe Ukrajiny bude ohrozená, ak Moskva nedodá muníciu. Uviedol to dnes zakladateľ ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin, informuje TASR podľa správy televízie Sky News.

Ukrajinskí vojaci strieľajú zo samohybnej húfnice smerom k ruským pozíciám pri Bachmute v Doneckej oblasti na Ukrajine 5. marca 2023.
Foto: TASR/AP



New York - New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom triumfovalo na ľade Arizony 5:4 po predĺžení. Slovenský útočník odohral v prvej formácii 15:27 minút, počas ktorých sa prezentoval jednu strelou a hitom. Zaznamenal jeden mínusový bod a pripísal si aj dvojminútový trest.