Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Svet/Bratislava 12. apríla (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v stredu 12. apríla 2023 - 11.45 h.



Bratislava - Vláda súhlasí so začatím obstarávania stavby na letisku Sliač v súvislosti s metrologickým zabezpečením pre stíhačky F-16. Predpokladané náklady na realizáciu sú 6.809.821 eur vrátane DPH.

Na snímke zľava štátny tajomník ministerstva financií SR Ľuboš Jančík, dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger a dočasne poverený minister vnútra SR Roman Mikulec (obidvaja OĽaNO) počas 145. rokovania vlády SR 12. apríla 2023 v Bratislave.
Foto: TASR Jakub Kotian


Bratislava - Ministerstvo zdravotníctva má finálny zoznam zariadení, ktoré získajú peniaze z výzvy plánu obnovy na obnovu nemocníc, zverejniť tento týždeň.



Bratislava - Slovenské a rakúske záchranky by mohli v prihraničných oblastiach spolupracovať. Vyplýva to z rámcovej zmluvy medzi krajinami o cezhraničnej spolupráci v oblasti záchrannej zdravotnej služby, ktorú odobrila vláda.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR/Michal Svítok


Bratislava - Vláda schválila nový zákon o štátnych hmotných rezervách, ktorý by mal zjednodušiť procesy a upravuje aj financovanie štátnych hmotných rezerv.



Bratislava - Na Slovensku vzniknú od 1. mája prírodná rezervácia Homoľa a chránené areály Pramenná oblasť Rimavy a Tisovský kras. Vyplýva to z návrhov ministerstva životného prostredia, ktoré schválila vláda.



Bratislava - Slovenská národná strana ide do volieb spoločne so stranou Život - Národná strana. Nezlučujú sa, nevytvárajú koalíciu, ale spoločnú kandidátnu listinu.



Bratislava - Novým predsedom Rady vlády pre protidrogovú politiku sa stal dočasne poverený premiér Eduard Heger.

Na snímke dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) počas 145. rokovania vlády SR 12. apríla 2023 v Bratislave.
Foto: TASR Jakub Kotian


Žilina - Úrad pre verejné obstarávanie potvrdil prvostupňové rozhodnutia o uložení pokút Žilinskému samosprávnemu kraju za verejné obstarávanie prímestskej autobusovej dopravy v celkovej výške 3,61 milióna eur.



Bratislava - Štatistický úrad informoval, že objem stavebných prác vo februári 2023 dosiahol 434 miliónov eur a medziročne sa zvýšil o 9,2 percenta, čo je druhý najvyšší rast od roku 2018.



Bratislava - Norik muránsky zostáva na Muránskej planine a nebude sa presúvať do Národného žrebčína v Topoľčiankach. Na sociálnej sieti to potvrdil štátny tajomník ministerstva životného prostredia Michal Kiča.



Banská Bystrica - Senát Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, dnes v úvode pojednávania korupčnej kauzy Dobytkár rozhodol o zastavení trestného stíhania voči Ľubomírovi K. Obžalovaný po vážnej chorobe v marci zomrel.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Londýn - Uniknuté vojenské dokumenty Spojených štátov naznačujú, že na Ukrajine bolo nasadených aj niekoľko desiatok príslušníkov britských špeciálnych síl. Ministerstvo obrany v Londýne to odmietlo vyvrátiť, vo všeobecnosti však varovalo, že tieto údajné úniky informácií nie je možné považovať za bezpodmienečne pravdivé ani presné.



Belehrad - Srbsko, ktoré ako jediná európska krajina neuvalilo sankcie na Rusko za inváziu na Ukrajinu, údajne súhlasilo s dodaním zbraní Kyjevu alebo mu ich už aj zaslalo. Vyplýva to z jedného z údajných tajných dokumentov amerického Pentagónu, ktoré prenikli na internet.



New York/Londýn - Organizácia Spojených národov v noci na dnes potvrdila, že včera bola prerušená preprava obilnín na základe dohôd uzavretých medzi Ruskom, Ukrajinou, Tureckom a Organizáciou Spojených národov, ktoré umožnili obnoviť prepravu obilia z Ukrajiny na svetové trhy.



Londýn/Kyjev - Bezpečnostná služba Ukrajiny zaradila manželku proruského ukrajinského politika Viktora Medvedčuka na zoznam hľadaných osôb.



Sevastopol - Úrady na anektovanom ukrajinskom polostrove Krym zrušili plánované pochody a vojenské prehliadky pri príležitosti osláv 1. mája a Dňa víťazstva 9. mája s odvolaním sa na bližšie nešpecifikované bezpečnostné dôvody.



New York - Tomáš Tatar sa podpísal dvoma gólmi a asistenciou pod výhru New Jersey nad Buffalom 6:2. Definitívu postupu si v noci na dnes zaistili hráči Winnipegu a Floridy. Boston si pripísal siedmy triumf za sebou a so 133 bodmi v jednej sezóne prekonal doterajší rekord NHL.



Bratislava - Vo veku 48 rokov zomrel bývalý slovenský futbalista Radoslav Kunzo. Niekdajšieho kapitána Interu Bratislava, ktorý bol od 9. apríla nezvestný, našli včera mŕtveho.