Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 4. júla (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v utorok 4. júla 2023 - 11.45 h.



Praha - Slovenský premiér Ľudovít Ódor predpoludním odcestuje na svoju prvú oficiálnu zahraničnú návštevu Českej republiky. V Prahe sa stretne s českým premiérom Petrom Fialom a prezidentom Petrom Pavlom.

Na snímke predseda vlády SR Ľudovít Ódor (vpravo) a český predseda vlády Petr Fiala počas ich stretnutia na Úrade vlády SR 31. mája 2023 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Bratislava - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa sa dohodla na pokračovaní zmluvného vzťahu s Detskou fakultnou nemocnicou Košice na ďalší rok.



Bratislava/Pezinok - Hlavné pojednávanie v korupčnej kauze guvernéra Národnej banky Slovenska a exministra financií Petra Kažimíra pokračuje na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku čítaním listinných dôkazov. Peter Kažimír včera vyhlásil, že je nevinný. Obžalobu považuje za nezákonnú.



Bratislava - Poľnohospodári v súvislosti so žatvou prosia ľudí o ohľaduplnosť a trpezlivosť. Uviedol to Matej Korpáš z tlačového odboru Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. "Upozorňujeme občanov, že obilie je mimoriadne horľavý materiál, ktorý dokáže vzbĺknuť doslova v sekunde," zdôraznil.



Bratislava - Obchody na Slovensku budú zajtra zatvorené z dôvodu Sviatku svätého Cyrila a Metoda.

Ilustračné foto.
Foto: TASR - Michal Svítok


Düsseldorf - Reálne mzdy zamestnancov sa vlani prepadli takmer v celej Európskej únii. Z novej štúdie nemeckého Inštitútu hospodárskych a sociálnych štúdií ústavu Hansa Böcklera vyplynulo, že kúpna sila zamestnancov sa znížila v 26 z 27 členských štátov. Jedinou výnimkou bolo Bulharsko, kde reálne mzdy vzrástli o 4,7 percenta.



Bratislava - Vlani absolvovali obyvatelia Slovenska 9,8 milióna súkromných domácich a zahraničných ciest spojených s prenocovaním, čo predstavuje 65-percentný nárast cestovania oproti predošlému roku. Do predpandemických počtov roku 2019, keď sa zrealizovalo 12,1 milióna ciest, ich tak chýbala ešte jedna pätina. Vyplýva to z informácií zverejnených Štatistickým úradom SR o dovolenkových a služobných cestách v roku 2022.



Moskva — Ruská armáda zostrelila v okolí Moskvy päť bezpilotných lietadiel, v dôsledku čoho muselo prerušiť prevádzku aj medzinárodné letisko Vnukovo. Informovalo o tom hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová na sociálnej sieti Telegram.



Moskva — Oceňovaná ruská investigatívna novinárka Jelena Milašinová skončila v nemocnici po tom, ako ju v Čečensku brutálne zbili neznámi útočníci. Oznámila to ľudskoprávna skupina Memorial. Novinárka, ktorá pracuje pre nezávislé ruské noviny Novaja gazeta, dlhodobo informuje o prípadoch porušovania ľudských práv v Čečensku.



Piešťany - Vo veku 57 rokov zomrel po dlhodobej chorobe bývalý slovenský futbalista a tréner Cyril Stachura.

Na snímke bývalý slovenský futbalista a tréner Cyril Stachura.
Foto: TASR - Henrich Mišovič


Karlsruhe – Slovenský tenista Norbert Gombos nepostúpil do 2. kola na challengerovom turnaji v nemeckom Karlsruhu. V úvodnej fáze prehral s tretím nasadeným Pedrom Martinezom zo Španielska v troch setoch 7:6 (2), 4:6 a 3:6.