Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 17.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v utorok 2. novembra 2021 - 17.45 h.

Bratislava - Poslanci Národnej rady schválili novelu zákona o bankách, v rámci ktorej Slovensko zosúladí legislatívu o krytých dlhopisoch so smernicou Európskej únie z novembra 2019. Poslanci schválili aj novelu zákona o finančnej správe, z ktorej vyplýva, že vyšetrovanie trestných činov príslušníkov finančnej správy sa presunie na Finančné riaditeľstvo. Plénum parlamentu odobrilo tiež návrh zákona o účtovníctve, na základe ktorého sa posilní transparentnosť informácií vykazovaných v účtovnej závierke.

Na snímke pohľad na budovu Národnej banky Slovenska z vojnového pamätníka Slavín.
Foto: TASR Dano Veselský


Bratislava - Koalícia pri novele ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti stále hľadá dohodu. Uviedol minister financií Igor Matovič. Novelu zákona mali poslanci Národnej rady prerokovať už dnes, ale pre neprítomnosť ministra a spravodajcu návrhu, sa prepadla na záver aktuálnej schôdze parlamentu.

Banská Bystrica - Predseda Národnej rady Boris Kollár považuje návrh novej súdnej mapy, ktorý počíta so zrušením Krajského súdu v Banskej Bystrici, za "nepripravený, veľmi zlý a nezmyselný". Konštatoval to po stretnutí s vedením súdu, pričom zdôraznil, že hnutie Sme rodina návrh nepodporí.

Revúca - Predseda parlamentu Boris Kollár nesúhlasí so zrušením nemocnice v Revúcej v súvislosti s pripravovanou stratifikáciou siete nemocníc.

Bratislava - O novele zákona o štátnom občianstve sa nebude rokovať ani na aktuálnej schôdzi Národnej rady. Minister vnútra Roman Mikulec požiadal o presunutie rokovania na ďalšiu riadnu schôdzu, ktorá sa má začať 23. novembra.

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) prichádza na 35. rokovanie vlády SR v Bratislave 14. októbra 2021.
Foto: TASR - Dano Veselský


Košice - Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura Košice pozastavuje plánované operácie a plánované hospitalizácie na všetkých klinikách a oddeleniach na Rastislavovej ulici.

Bratislava - Najvyšší kontrolný úrad upozornil, že RTVS pri výbere programov nevytvorila dostatočné súťažné prostredie.

Bratislava - Rast cien nehnuteľností sa vracia k priemeru z posledných rokov. Skonštatovali analytici Národnej banky Slovenska, ktorí vyčíslili, že v 3. kvartáli tohto roka ponukové ceny nehnuteľností na bývanie vzrástli oproti predošlému štvrťroku o 3,4 percenta.

Teplička nad Váhom - Kia Slovakia spustila sériovú výrobu piatej generácie modelu Sportage.

Bratislava - Na Hlavnom námestí v Bratislave nainštalovali vianočný stromček, ktorý meria 15 metrov a váži 2,1 tony.

Glasgow - K iniciatíve Európskej únie a Spojených štátov, ktorej cieľom je znížiť do roku 2030 emisie metánu, sa pripojilo vyše 100 krajín.

Viedeň - Počet pacientov nakazených novým koronavírusom v Rakúsku, ktorí sú hospitalizovaní na jednotkách intenzívnej starostlivosti, prekročil za posledných 24 hodín hranicu 300.

Moskva - Riaditeľ americkej CIA William Burns sa v Moskve stretol s tajomníkom ruskej Rady bezpečnosti Nikolajom Patruševom. Informovala Rada bezpečnosti s tým, že témou rokovania boli rusko-americké vzťahy.

Paríž - Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy prišiel na súd, kde mal vypovedať ako svedok v súvislosti s podozrením zo zneužitia verejných prostriedkov pri zadávaní prieskumov verejnej mienky, ktoré objednal Elyzejský palác počas jeho prezidentského pôsobenia. Sarkozy však na súde odmietol vypovedať.

Peking - Americká spoločnosť Yahoo oznámila odchod z Číny. Odôvodnila to čoraz náročnejším podnikateľským a právnym prostredím v Číne.

Foto: TASR/AP


Dunajská Streda - Vo veku 18 rokov zomrel včera futbalista Adrián Nagy, kmeňový hráč DAC 1904 Dunajská Streda. Bývalému mládežníckemu reprezentantovi sa osudnou stala autonehoda.

Trenčín - Marián Hossa vyjadril ľútosť nad prípadom sexuálneho obťažovania Kylea Beacha v jeho niekdajšom klube NHL Chicago Blackhawks. Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára uviedol, že o incidente, ktorý sa odohral počas jeho prvej sezóny v drese "jastrabov", nevedel, čo uviedol aj vo svojej výpovedi americkým vyšetrovateľom. Hossa vyzval na vytvorenie nadácie na prevenciu podobných prípadov.

Dolný Kubín - Futbalisti MŠK Žilina uspeli v stretnutí 4. kola Slovenského pohára - Slovnaft Cupu na ihrisku MFK Dolný Kubín 3:2.

Bern - Bývalého prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie Seppa Blattera a niekdajšieho šéfa Európskej futbalovej únie Michela Platiniho obvinila švajčiarska prokuratúra z podvodu.