Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 17.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 29. októbra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v piatok 29. októbra 2021 - 17.45 h.



Bratislava - Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala návrh zákona o cestnej doprave, ktorým sa rozšíri rozsah vozidiel a jazdných súprav, ktoré budú v rámci Európskej únie pri preprave tovaru podliehať povinnosti mať licenciu európskeho spoločenstva.



Košice - Košické nemocnice vyjadrili podporu optimalizácii siete nemocníc. Zástupcovia Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura, Detskej fakultnej nemocnice, Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb a Východoslovenského onkologického ústavu to uviedli po stretnutí s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským.



Berlín/Bratislava - Nemecká vláda od nedele 31. októbra zaradí Slovensko medzi rizikové krajiny z hľadiska šírenia koronavírusu. Cestujúci zo Slovenska bez očkovania či prekonania ochorenia tak budú musieť v Nemecku podstúpiť karanténu, ktorá môže trvať až desať dní. Najskôr na piaty deň budú môcť podstúpiť test na COVID-19.



Bratislava - Najviac z ministrov zarobil v roku 2020 šéf rezortu vnútra Roman Mikulec, a to 82.652 eur. Vyplýva to z majetkových priznaní verejných funkcionárov za minulý rok zverejnených na webe Národnej rady Slovenskej republiky.



Bratislava - Národná diaľničná spoločnosť spustila do ostrej prevádzky diaľničnú mimoúrovňovú križovatku Triblavina pri Bratislave.

Na snímke z dronu križovatka Triblavina pri Bratislave 27. októbra 2021.
Foto: TASR - Michal Svítok




Bratislava - Niektoré kamióny budú môcť na Slovensku jazdiť aj 1. a 17. novembra. Polícia počas týchto dní udelila výnimku pre nákladné vozidlá prichádzajúce na Slovensko zo susedných štátov, ktorých cieľ cesty je na slovenskom území.



Bratislava - Košickí psychológovia spúšťajú výskum zvláštností a faktorov sexuálneho správania jednotlivcov na Slovensku. Ide o súčasť medzinárodného výskumu sexuálneho správania dospelých International Sex Survey.



Bratislava - Slovenská technická univerzita v Bratislave udelila čestný titul doctor honoris causa Günterovi Blöschlovi, jednému z najvýznamnejších vedcov v oblasti inžinierskej hydrológie a vodného hospodárstva.



Bratislava - Podľa Slovenskej akadémii vied sa k Zemi blížia kométy pozorovateľné malými ďalekohľadmi. Ide o kométy Čurjumov-Gerasimenko a Leonard.



Brusel - Európsky parlament zažaloval Európsku komisiu na Súdnom dvore Európskej únie za neuplatnenie mechanizmu právneho štátu. Ten umožňuje pozastaviť platby z rozpočtu Únie členským štátom, v ktorých je ohrozený právny štát. Európska komisia má podľa niektorých europoslancov k dispozícií dostatočný právny rámec na to, aby mechanizmus aktivovala voči Maďarsku a Poľsku.



Berlín - Bieloruské úrady zablokovali prístup na internetové stránky nemeckej verejnoprávnej rozhlasovej a televíznej stanice Deutsche Welle (DW), ako aj na ďalšie spravodajské portály.



Londýn - Rakúsko-americký herec, politik a bývalý športovec Arnold Schwarzenegger v rozhovore pre stanicu BBC vyjadril rozhorčenie z prístupu svetových lídrov k boju proti klimatickej zmene. Kritizoval najmä tých, ktorí tvrdia, že poškodzuje ekonomiku.



Moskva - V Rusku za posledných 24 hodín zaznamenali 1163 úmrtí v súvislosti s koronavírusom, čo je najviac od začiatku pandémie.



Poprad - Hokejisti Popradu pre rozsiahlu maródku neodohrajú zápasy proti Liptovskému Mikulášu a Banskej Bystrici, ktoré boli na programe dnes a v nedeľu 31. októbra.



Barcelona - Španielsky futbalový klub FC Barcelona zvažuje viaceré možnosti na post trénera po odvolanom Ronaldovi Koemanovi. Bývalý legendárny stredopoliar tímu Xavi Hernandez nie je jediná alternatíva.