Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 17.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 11. januára (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v stredu 11. januára 2022 - 17.45 h.

Bratislava - Člen predsedníctva OĽANO Jaroslav Naď má iný názor na politiku ako šéf hnutia Igor Matovič. So straníckym kolegom a dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom sa stotožňuje v svetonázore a v cieli v politike. "Či to bude debata v rámci hnutia alebo debata, ktorá bude smerovať k tomu, že odídeme z hnutia, to je ešte otázne," uviedol.



Bratislava - Podpredseda hnutia Sme rodina a dočasne poverený minister práce Milan Krajniak zopakoval, že pre hnutie ostávajú predčasné voľby najférovejším riešením situácie po páde vlády. Pripustil, že ak príde k dohode na konaní sa predčasných volieb, do ich termínu je Sme rodina ochotná vyjadriť dôveru vláde.

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) prichádza na rokovanie vlády SR v Bratislave 5. decembra
Foto: TASR - Dano Veselský


Bratislava - Podľa dočasne povereného ministra životného prostredia a člena občiansko-demokratickej platformy v OĽANO Jána Budaja nie je v hnutí rozkol a súčasná situácia je odrazom permanentnej vnútornej dynamiky hnutia.



Bratislava - Opozičná strana SaS je pripravená rokovať o všetkých alternatívach, ktoré vyvedú Slovensko z aktuálneho chaosu. Zároveň strana tvrdí, že v tejto chvíli nevie, s kým rokovať. Upozorňuje na interné spory v OĽANO.



Bratislava - Zdravotná starostlivosť je v súčasnosti tak drahá, že spoluúčasť pacienta na jej úhrade bude časom nevyhnutná, uviedol dočasne poverený minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).
Foto: TASR - Dano Veselský


Bratislava - Obyvatelia by nemali platiť neúmerne vysoké zálohy za energie, ktoré im predpísali dodávatelia, ale mali by počkať na korekciu týchto záloh, uviedol štátny tajomník ministerstva hospodárstva Peter Švec.



Bratislava - Školy nebudú znášať zvýšené náklady na energie. Uviedol dočasne poverený minister školstva Ján Horecký. Školám v krátkom čase dajú metodický pokyn, na ktorom už pracujú.



Kyjev/Bratislava - Primátor Bratislavy Matúš Vallo a ďalší zakladajúci členovia Paktu slobodných miest, ktorý združuje primátorov metropol krajín Vyšehradskej štvorky, sa stretli v Kyjeve s tamojším starostom Vitalijom Kličkom. Jednou z hlavných tém stretnutia bolo vytvorenie platformy pre dlhodobú pomoc a obnovu ukrajinských miest.



Bratislava - Mestá a obce po celom Slovensku dostali vysoké zálohové platby za energie. Združenie miest a obcí Slovenska žiada vládu o vysvetlenie. S listom sa obrátilo na premiéra Eduarda Hegera a ministra hospodárstva Karla Hirmana.



Bratislava - Generálny prokurátor Maroš Žilinka prijal britského veľvyslanca na Slovensku Nigela Bakera. Nadviazal tak na ich predchádzajúce osobné stretnutie a návštevu Medzinárodného protikorupčného koordinačného centra v Londýne.

Na archívnej snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.
Foto: TASR - Martin Baumann


Žiar - Pri výstupe na lyžiach v Západných Tatrách odtrhli dvaja Slováci doskovú lavínu. Jeden z mužov bol bez zranení, druhý mal poranené rameno. Ide už o tretiu lavínu počas dnešného dňa, prvé dve spadli v Nízkych Tatrách.



Brusel - Severoatlantická aliancia a Európska únia oznámili vytvorenie "spoločnej pracovnej skupiny" zameranej na posilnenie ochrany kritickej infraštruktúry z dôvodu pretrvávajúcich hrozieb z Ruska.



Moskva - Boje o mesto Soledar na východe Ukrajiny stále prebiehajú, oznámila ruská armáda. Jej oznam odporuje skoršiemu vyhláseniu ruskej súkromnej armády Vagnerova skupina, že jej bojovníci už mesto ovládli.



Kyjev/Los Angeles - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že tretia svetová vojna nebude. Povedal to prostredníctvom videoodkazu na 80. ročníku udeľovania Zlatých glóbusov v Los Angeles.

Na snímke z videa ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Foto: TASR/AP


Kyjev - Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak povedal, že Ukrajina bude schopná vojnu s Ruskom vyhrať tento rok, ak západné krajiny posilnia dodávky zbraní, a to najmä raketových systémov dlhého doletu.



Budapešť - Za posledných sedem dní bolo v Maďarsku s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 727 pacientov, pričom týždeň predtým ich bolo iba 368. V sledovanom období stúpol aj počet chorých napojených na umelú pľúcnu ventiláciu, a to na 36, čo je štvornásobok predchádzajúceho týždňa.



Shaybah - Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko obsadil v desiatej etape Rely Dakar dvadsiate miesto. Juraj Varga skončil medzi štvorkolkami na ôsmej priečke.