Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 17.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 22. apríla (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v pondelok 22. apríla 2024 - 17.45 h.

Bratislava - Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) vyhotoví oficiálny portrét zvoleného prezidenta SR Petra Pellegriniho. Fotografovanie bude v stredu od 10.00 h v ateliéri agentúry. Portrét vytvorí vedúci Obrazovej redakcie TASR Michal Svítok v spolupráci s fotografom agentúry Pavlom Neubauerom. Symbolicky tak dôjde k odovzdaniu "žezla", keďže Neubauer fotografoval doteraz všetkých slovenských prezidentov, Michala Kováča, Rudolfa Schustera, Ivana Gašparoviča, Andreja Kisku i Zuzanu Čaputovú.



Bratislava - Koaličný poslanec Rudolf Huliak (SNS) avizuje, že SNS navrhne za kandidáta do Súdnej rady SR exministra spravodlivosti Štefana Harabina. Opozičné KDH, Progresívne Slovensko (PS) a SaS v súvislosti s touto nomináciou poukazujú na pôsobenie Harabina v súdnictve v minulosti.

Na snímke Štefan Harabin.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Bratislava - Mladí ľudia z centier pre deti a rodiny môžu od 15. apríla požiadať o finančný príspevok v rámci projektu Vzdelávanie mladých dospelých. Projekt je zameraný na získanie vodičského oprávnenia všetkých skupín okrem A, AM, A1 a A2.



Bratislava - Počas mája by sa malo konať stretnutie predstaviteľov Ministerstva zdravotníctva SR, Ministerstva vnútra SR, Ministerstva spravodlivosti SR, ako aj zástupcov odborníkov a zástupcov osôb, ktoré sú v procese tranzície.



Košice - Päť ľudí utrpelo ľahké zranenia pri dnešnej zrážke nákladného vozidla s autobusom mestskej hromadnej dopravy v košickej mestskej časti Pereš.



Moskva/Londýn - Súd v Moskve dnes odsúdil 38-ročného muža na päť rokov verejnoprospešných prác za jeho výroky v pouličnej ankete pre spravodajcu stanice Rádio Sloboda (RFE/RL). Muž bol uznaný za vinného za šírenie dezinformácií o ruskej armáde. Prokurátor preňho žiadal 5,5 roka väzenia.



Brno - Štátny zástupca obžaloval bývalého vedúceho prezidentskej kancelárie (KPR) Vratislava Mynářa z dotačného podvodu a z poškodzovania finančných záujmov Európskej únie. Mynář KPR šéfoval počas mandátu exprezidenta Miloša Zemana.



Londýn - Požadované ceny domov a bytov v Británii sa v apríli priblížili k rekordným hodnotám po tom, ako zaznamenali najvýraznejší medziročný rast za posledný rok.