Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Spustili zbierku na pomoc ľuďom na poľsko-bieloruskej hranici

Na satelitnej snímke z Maxar Technologies migranti z Blízkeho východu a iných krajín, ktorí sa pokúšajú prekročiť hranice z Bieloruska do Poľska, sa zhromažďujú na bielorusko-poľskej hranici pri dedine Grodno 10. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Vo východných pohraničných oblastiach Poľska táboria tisíce migrantov z Blízkeho východu, ktorí sa chcú dostať do Poľska a odtiaľ ďalej do Európy.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Nadácia Integra spustila zbierku na pomoc ľuďom na poľsko-bieloruskej hranici. Spolu s miestnym partnerom na bieloruskej strane pripravuje balíky prvej pomoci. TASR o tom informovala Erika Kremská z nadácie.

Ako uviedla, distribuovať ich nadácia plánuje hneď, ako to situácia dovolí. Balíky by mali obsahovať potraviny, deky i spacie vaky.

"Keď necháme ľudi zamrznúť pred hranicami Európy, tak máme obrovský problém s našimi hodnotami. Pozývam každého, aby prispel. Lebo táto kríza sa týka aj nás," uviedla manažérka humanitárnych projektov Integry Ivana Čorbová.

Vo východných pohraničných oblastiach Poľska táboria tisíce migrantov z Blízkeho východu, ktorí sa chcú dostať do Poľska a odtiaľ ďalej do Európy. Hranicu sa pokúšajú prekročiť od leta.