Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

SR a Slovinsko vidia priestor na spoluprácu v boji s dezinformáciami

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Plne si uvedomuje nebezpečenstvo, ktoré hybridné hrozby predstavujú pre bezpečnosť našich krajín, ako aj pre samotné demokratické systémy, uviedol štátny tajomník slovenského rezortu obrany M. Majer.

Bratislava 28. marca (TASR) - Štátny tajomník slovenského rezortu obrany Marian Majer a štátny tajomník pre národnú a medzinárodnú bezpečnosť Slovinska Andrej Benedejčič vidia priestor na spoluprácu krajín v boji proti dezinformáciám. Zhodli sa na tom na utorkovom stretnutí na pôde rezortu obrany. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kakaščíková.

"Plne si uvedomuje nebezpečenstvo, ktoré hybridné hrozby predstavujú pre bezpečnosť našich krajín, ako aj pre samotné demokratické systémy. Vplyvové operácie hybridných aktérov vytvárajú v spoločnosti deliace čiary a oslabujú legitimitu štátnych inštitúcií. Zdieľaním informácií a výmenou osvedčených postupov so slovinskou stranou preto môžeme posilniť našu odolnosť voči týmto hrozbám," uviedol Majer.

Štátni tajomníci tiež zhodnotili doterajšiu slovensko-slovinskú kooperáciu v oblastiach spoločného záujmu, ktorá je na vojensko-odbornej úrovni rozvinutá hlavne v oblastiach radiačnej, chemickej a biologickej ochrany, oblasti vzdušných síl a síl pre špeciálne operácie.

Majer zároveň svojmu slovinskému kolegovi poďakoval za slovinský príspevok do mnohonárodnej bojovej skupiny NATO na území SR, ktorý je podľa jeho slov praktickým posilnením kvality slovensko-slovinských bilaterálnych vzťahov, ako aj obranyschopnosti SR.