Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Od utorka je v Budapešti štrajk vodičov MHD. Varuje rezort diplomacie

lustračná snímka Foto: TASR/Ladislav Vallach

Štrajk sa koná v dňoch 18. až 20. apríla a v dňoch od 24. až 28. apríla.Nevylučuje sa ani možnosť rozšírenia štrajku na ďalšie dni.

Bratislava 17. apríla (TASR) – Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR upozorňuje Slovákov pred štrajkom vodičov MHD v Budapešti. "V Budapešti je v dňoch 18. až 20. apríla od 0.00 do 24.00 h a v dňoch od 24. až 28. apríla od 0.00 do 24.00 h plánovaný štrajk vodičov MHD (prepravcovia BKV/BKK Zrt.)- mestské autobusy, trolejbusy, električky a metro," informuje rezort diplomacie na svojej internetovej stránke.

Nevylučuje sa ani možnosť rozšírenia štrajku na ďalšie dni. Štrajk sa netýka ostatných prepravcov (napr. HÉV, partneri mestského prepravcu a pod.). 

"Prvý deň bude zabezpečená doprava tak, že každú hodinu bude premávať 60 percent dopravných prostriedkov, avšak od druhého dňa až do ukončenia štrajku bude premávať už len 66 percent denného priemeru dopravných prostriedkov do 18.00 h. Po osemnástej hodine do 6.00 h nasledujúceho dňa MHD v Budapešti premávať nebude," varuje rezort diplomacie.