Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Srba obvineného z pokusu o vraždu zobrali do väzby

Ilustračné foto Foto: TASR

Obvinený mal podľa polície spolu s ďalšími osobami minulú sobotu (8. 5.) oslavovať narodeniny na námestí v Senci.

Bratislava 13. mája (TASR) - Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu (OS) Bratislava I. zobral v stredu do väzby Aleksandra D. zo Srbska, ktorý je obvinený z vraždy v štádiu pokusu. Do väzby ho sudca zobral z dôvodov útekovej a preventívnej väzby, teda z dôvodnej obavy, že by mohol utiecť, alebo že by mohol pokračovať v trestnej činnosti.

"Rozhodnutie nie je právoplatné. Obvinený si ponechal zákonnú lehotu na prípadné podanie sťažnosti,“ povedal po ukončení neverejného zasadnutia hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. Ak bude podaná sťažnosť, bude o nej rozhodovať po doručení KS v Bratislave.

Obvinený mal podľa polície spolu s ďalšími osobami minulú sobotu (8. 5.) oslavovať narodeniny na námestí v Senci. Neskôr v priebehu noci prišiel do priestorov opustenej budovy v areáli bývalých ovocných skladov, pristúpil k posteli, kde spal 20-ročný muž a ozbrojený tĺčikom na mäso ho začal opakovane udierať do hlavy. Údermi, ktoré boli smerované do spánkovej oblasti a do oblasti čela poškodeného, mu spôsobil viaceré zranenia. Obvinenému v dychu namerali 2,06 promile alkoholu. Za vraždu v štádiu pokusu mu hrozí 20 rokov väzenia.