Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Rektori VŠ očakávajú stretnutie s Horeckým, hovoriť chcú o chode škôl

Na snímke prezident Slovenskej rektorskej konferencie Rudolf Kropil. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Kropil rokovanie s predsedom vlády a členmi vlády SR považuje za proces, ktorý má svoj začiatok, vývoj a ukončenie.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Rektori slovenských vysokých škôl očakávajú skoré stretnutie s novým ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR Jánom Horeckým. Slovenská rektorská konferencia (SRK) chce so šéfom rezortu školstva hovoriť i o zabezpečení riadneho chodu vysokých škôl v aktuálnom akademickom roku.

"SRK prijala vyjadrenie, ktorým chce zabrániť kolapsu slovenských vysokých škôl a ktoré podporili všetky vysokoškolské reprezentácie vrátane študentov," uviedol prezident SRK Rudolf Kropil. Ako doplnil, rokovanie s predsedom vlády a členmi vlády SR považuje za proces, ktorý má svoj začiatok, vývoj a ukončenie.

"Proces začal vydaním vyhlásenia 13. septembra," povedal Kropil. Ako dodal, teraz je najvyšší čas rokovať s akademickou sférou.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Ján Horecký sa v najbližších dňoch plánuje stretnúť so zástupcami SRK, potvrdil to pre TASR odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva. Ako doplnili z ministerstva, vysokoškolské prostredie patrí medzi ministrove priority.