Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Študentská rada VŠ ocení najlepšie študentské organizácie

Na archívnej snímke predsedníčka Študentskej rady vysokých škôl (ŠRVŠ) Zuzana Hozlárová. Foto: TASR Pavol Zachar

Ocenenia pre najlepšie študentské organizácie sú udeľované na základe komplexného hodnotiaceho procesu.

Bratislava 20. februára (TASR) - Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) odmení najlepšie študentské organizácie. Nominácie na ocenenie Študentská organizácia roka 2023 možno predkladať do 18. marca v rámci piatich kategórií. TASR o tom informovali organizátori.

Ocenenia pre najlepšie študentské organizácie sú udeľované na základe komplexného hodnotiaceho procesu. Ten podľa slov organizátorov zohľadňuje úroveň angažovanosti, dosiahnuté výsledky a sociálny vplyv projektov.

"Organizácie budú vybrané na základe ich výnimočnej angažovanosti voči študentským komunitám, prekračujúc hranice akademickej pôdy a prispievajúc k tvorbe pozitívneho sociálneho a kultúrneho prostredia," priblížili.

Členmi hodnotiacej komisie sú zástupcovia Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, Slovenskej rektorskej konferencie, Rady vysokých škôl, Rady mládeže Slovenska, kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku a Študentskej rady vysokých škôl.

Nominovať možno študentské organizácie, ktoré pôsobia na vysokoškolských fakultách či na úrovni jednotlivých vysokých škôl (VŠ). Rovnako aj študentské organizácie pôsobiace na dvoch a viac VŠ na Slovensku.