Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Študentská rada VŠ ocenila päticu najlepších organizácií za rok 2022

Na snímke predsedníčka Študentskej rada vysokých škôl (ŠRVŠ) Zuzana Hozlárová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V kategórii národných študentských organizácií zvíťazila Slovenská asociácia študentov medicíny.

Bratislava 22. júna (TASR) - Zástupcovia Študentskej rady vysokých škôl (ŠRVŠ) v spolupráci s partnermi ocenili päticu najlepších študentských organizácií za rok 2022. TASR o tom informovala za ŠRVŠ Júlia Kubalcová s tým, že práve tieto študentské organizácie sa vyznačujú svojou hlbokou angažovanosťou voči študentským komunitám, v ktorých pôsobia, a ich iniciatívy prekračujú hranice akademickej pôdy.

Podľa ŠRVŠ tieto organizácie hrajú dôležitú úlohu v transformácii a posilňovaní spoločnosti. Ocenenia pre najlepšie študentské organizácie udeľovali na základe komplexného hodnotiaceho procesu, ktorý zohľadňoval úroveň angažovanosti, dosiahnuté výsledky a sociálny vplyv projektov.

V kategórii národných študentských organizácií zvíťazila Slovenská asociácia študentov medicíny. Študentská rada Trnavskej univerzity triumfovala v kategórii celouniverzitných študentských organizácií. V kategórii fakultných študentských organizácií zvíťazili Slovenský spolok študentov farmácie (Univerzita Komenského v Bratislave), Študentský parlament Národohospodárskej fakulty (Ekonomická univerzita v Bratislave) a Združenie študentov Stavebnej fakulty (Slovenská technická univerzita v Bratislave).

"Je dôležité pokračovať v uznávaní práce týchto organizácií a študentov, ktorí s nadšením pracovali na dosahovaní pozitívnych zmien nielen vo svojom študentskom prostredí, ale aj v širšej spoločnosti," uviedla predsedníčka ŠRVŠ Zuzana Hozlárová. Ako doplnila, v neposlednom rade je nutné vytvárať vhodné podmienky pre tieto študentské organizácie a dbať na potreby, ktoré z ich aktívnej činnosti vyplývajú.